Engelsk Ale inspirert av Old Peculiar (og tilgjengelige ingredienser)

Jeg har planer om en ny engelsk ale inspirert av Old Peculiar, samt de ingrediensene jeg har tilgjengelig (bl.a EKG som bitterhumle og Wyeast 1318 London Ale).
Noen som klarer å spå hvordan denne kommer til å ende ? Selv er jeg fremdeles litt for fersk i gamet til å være sikker på om en oppskrift ser noenlunde OK ut...  Utskrift fra Beercalc.dk:

Volume: 23 liters , OG: 1058 Alcohol: 5.8 % by vol. Colour: 31 EBC (Copper / reddish brown) Bitterness: 20 IBU

Pale Malt 7 EBC 4400 grammes
Crystal Malt 135 320 grammes
Wheat Malt 113 grammes
Chocolate Malt 85 grammes
Kandis (light) 230 grammes
Dark Brown Sugar 230 grammes
Lyle Sirup  113 grammes

Mash schedule: 66 degrees for 90 minutes,

Hops
East Kent Golding 4.4% alpha 40 grammes 90 minutes
Fuggle 4.0% alpha 14 grammes 15 minutes
Fuggle 4.0% alpha 14 grammes 5 minutes
Fuggle 4.0% alpha 35 grammes dry hopped

Fermentation
Yeast: 1318 London Ale III
Fermented at 21 degrees C for 14 days.

Comments
Ble anbefalt Northern Brewer som bitterhumle, usikker på om det vil fungere med EKG. Jeg har justert slik at IBU nivå blir identisk. Tørrhumler i primary ved å tilsette pellets etter 8 dager. Ble anbefalt Wyest's 1084, men jeg prøver 1318 siden jeg har den liggende. 2 måneder gammel - men lager en 2 liters starter på magnetrører for å øke mengden gjærceller tilstrekkelig.
 
Tilbake
Topp