Gahr skrev:
Well, mild ale og ordinary bitter er ikke samme øltype.
Se der, da lærte jeg noe nytt idag også. Du, Gahr, refererer til Norbrygg sin typedefinisjon av en mild ale, men jeg finner ikke den her:
http://norbrygg.no/index.php/bedomming-av-ol/definisjon-av-oltyper - Er navnet endret til "5C. ENGELSK DARK MILD" ?
For å ikke kuppe tråden, så ser jeg også at norbrygg har definisjon av hva en Engelsk Pale Ale er:
4C. ENGELSK STRONG BITTER / ENGELSK PALE ALE
OG FG vol% IBU EBC
1046-1060 1010-1016 4,8-6,0 25-45 25-40
Engelsk Pale ale er typisk en flasket utgave av den sterkeste engelske bitter.
Aroma: Lav til middels engelsk humlearoma, lav til middels maltaroma, med karakter av blant annet karamell. Fraværende til lavt nivå av fruktestere. Fraværende til lavt nivå av diacetyl.
Farge/utseende: Lys til mørk kobberfarget. Klar til lett tåkete.
Smak: Middels til kraftig humlesmak og -bitterhet. Humlesmaken skal være fra engelsk humle. Lav til middels maltsmak, med karakter av toffee, karamell og lyst brød. Noe restsødme kan være til stede.
Kropp: Medium til fyldig kropp. Lavt kullsyreinnhold.
Det vil vel også gi en pekepinn på hva du skal søke på, hvis du ønsker å søke opp oppskrifter på nettet.