Er denne infisert

tok av gjærlokket i dag for å se,la merke til dette se bilde.
Er dette en infisering eller.
Ser ut som klumper.

Stått til gjæring i en uke nå ca 22 grader.image.jpg
 
Ok.
Flyttet de opp fra vaskerommet til badet, kan jo være at jeg ristet opp litt gjær på vei opp trappa i den andre dunken er det bare skumm og det ser ut som at klumpene synker ned igjen
 
Har også et spørsmål innenfor denne kategorien: tidligere har jeg målt opp sterktens "på slump" før desinfisering av gjæringskar og flasker. Ved forrige batch målte jeg opp anbefalt mengde sterkrens ift. vann (ca 2 ml på 1 liter vann). En adskillig tynnere blanding enn jeg har brukt før. Flaskene har stått i romtemperatur inntil i går, og har stått i overkant av et døgn på 8 grader nå. Åpnet en flaske, og ser at det er en del ubåter i brygget. Er det infisert, eller hva kan være grunnen til dette? Ølet smaker godt, men ser litt udelikat ut.
 
Tilbake
Topp