Er det ok å koke dagen etter mesking?

Hei.
Sliter ofte med å få tid til å gjennomføre hele bryggeprosessen i en operasjon.
Er det greit å meske på ettermiddagen, og så utsette kokingen til neste dag?
Noen spesielle forholdsregler som bør tas?
Takker for svar!
 
Ingen problemer. Gjort det mange ganger. Du kan også meske over natta ved å pakke kjelen godt inn i en dyne. Gjort også med bra resultat.
 
Har forsøkt dette ved et par anledninger. Resultatet har blitt litt høyere utbytte, samt en litt lavere FG sammenliknet med en vanlig bryggeprosess. Ulempen har vært en litt "tynnere" smak på det ferdige produktet etter gjæring. Mulig mesketemperaturen bør være en liten grad eller to høyere ved en slik fremgangsmåte.
 
Har forsøkt dette ved et par anledninger. Resultatet har blitt litt høyere utbytte, samt en litt lavere FG sammenliknet med en vanlig bryggeprosess. Ulempen har vært en litt "tynnere" smak på det ferdige produktet etter gjæring. Mulig mesketemperaturen bør være en liten grad eller to høyere ved en slik fremgangsmåte.

Dette var uten utmesk?
 
Mener å ha lest at enzymspaltingen bare fortsetter da, slik ølet ender opp med mye større andel gjærbart sukker. Ergo tynnere på smak og lavere FG. Men takk for tipset... Ideelt for lysere øl som ønskes tørt skulle jeg tro:)


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Tilbake
Topp