Er ølet mitt infisert?

N4ani

 
Hei.

Det har samlet seg grums på toppen av vørteren min ... er det normalt?

Jeg har smakt på ølet og det smaker bra.. jeg vet ikke helt hvordan infisert øl smaker.. så jeg legger ut bilde. Setter stor pris på tilbakemelding!!

Måtte åpne vørteren etter 7 dager for å sette inn tørrhumle i 7 dager til før det skal flaskes.
 

Vedlegg

  • Capture.PNG
    Capture.PNG
    767,5 KB · Sett: 164
Hei.

Det har samlet seg grums på toppen av vørteren min ... er det normalt?

Jeg har smakt på ølet og det smaker bra.. jeg vet ikke helt hvordan infisert øl smaker.. så jeg legger ut bilde. Setter stor pris på tilbakemelding!!

Måtte åpne vørteren etter 7 dager for å sette inn tørrhumle i 7 dager til før det skal flaskes.

Det legger seg alltid et lag av gjær på toppen av ølet under gjæringa. Det er det du ser rester etter i form av det brune belegger på sidene av gjæringskaret. Det varierer mye fra gjærtype til gjærtype hvor bestandig dette laget er. Noen danner et nærmest marengsaktig seigt lag som blir liggende helt fram til du tapper, men hos de fleste gjærtypene vil gjærlaget bare synke ned i ølet igjen, slik det åpenbart har gjort i ølet ditt. Så kan det ligge litt skum igjen, men som @YngveKL sier, er det ingen fare.

Infeksjoner som du kan se, er nok ganske sjeldne - og antakelig vil du ikke være i tvil hvis det dukker opp en slik. Men altså; mer eller mindre tydelige rester av gjærlaget er vanlig.
 
Det har samlet seg grums på toppen av vørteren min ... er det normalt?
pellicle.jpg

IMG_20130818_225749_050+%25281%2529.jpg
 
Det legger seg alltid et lag av gjær på toppen av ølet under gjæringa. Det er det du ser rester etter i form av det brune belegger på sidene av gjæringskaret. Det varierer mye fra gjærtype til gjærtype hvor bestandig dette laget er. Noen danner et nærmest marengsaktig seigt lag som blir liggende helt fram til du tapper, men hos de fleste gjærtypene vil gjærlaget bare synke ned i ølet igjen, slik det åpenbart har gjort i ølet ditt. Så kan det ligge litt skum igjen, men som @YngveKL sier, er det ingen fare.

Infeksjoner som du kan se, er nok ganske sjeldne - og antakelig vil du ikke være i tvil hvis det dukker opp en slik. Men altså; mer eller mindre tydelige rester av gjærlaget er vanlig.



Tusen takk for et informativt beskjed!

Setter pris på tilbakemeledinger !
 
Tappet en amber (plutselig jul) for et par dager siden, den hadde da stått 3-4 dager på ca. 5° etter gjæring (kaldkrasj). Har ca 250 batcher bak meg, men ikke sett akkurat dette før, normalt så bunnfaller det meste. Noe uregelmessig var det dog i starten; Lallemand east coast rehydrert virket ikke (ingen aktivitet overhodet etter 1 1/2 døgn), så tilsatte en pk us-05. Ved tapping smakte og luktet det normalt, men spørsmålet er om jeg burde tappet dette?
infeksjon el gjær.jpg
 
Kan lønne seg å holde øye med de flaskene utover høsten med å drikke en av og til. Alltid en mulighet til noe uønsket å få tid å etablere seg om den orginale gjæren ikke fungerer og vørteren blir stående med høy PH.
 
Tappet en amber (plutselig jul) for et par dager siden, den hadde da stått 3-4 dager på ca. 5° etter gjæring (kaldkrasj). Har ca 250 batcher bak meg, men ikke sett akkurat dette før, normalt så bunnfaller det meste. Noe uregelmessig var det dog i starten; Lallemand east coast rehydrert virket ikke (ingen aktivitet overhodet etter 1 1/2 døgn), så tilsatte en pk us-05. Ved tapping smakte og luktet det normalt, men spørsmålet er om jeg burde tappet dette?
Vis vedlegget 58325
Det der ser bankers ut som en infeksjon av noe slag. Du har en matt hinne som det ser ut noen har drysset hvetemel der hvor det er "blankt".

Kan bli godt, på en annen måte enn tiltenkt, kan også bli ikke spes drikkendes. La de stå og finn ut.
 
Tilbake
Topp