Erfaring med kakaobønneskall?

kokkenrolv

Norbrygg-medlem
Noen med erfaring fra å bruke dette i øl? Fått litt fra en sjokoladeprodusent, kunne tenke meg å bruke det i en stout eller porter.
 
Hvis du vil ta deg tiden og ofre litt vørter/øl, i steden for å skyte fra hofta så kan du lage en stout, og trekke ut vørter/øl (etter hvor i prosessen du er), og tilsette skallene og gjøre den prosessen du har tenkt ved siden av hovedbrygget, så ser du iallefall noe av det det bidrar med, mtp mengde. Du har tydligvis mye skall å eksperimentere med, men synd å botche en hel batch med øl. Da bør du stille litt sterkere når du først gjør det i en full batch.
 
Hvis du vil ta deg tiden og ofre litt vørter/øl, i steden for å skyte fra hofta så kan du lage en stout, og trekke ut vørter/øl (etter hvor i prosessen du er), og tilsette skallene og gjøre den prosessen du har tenkt ved siden av hovedbrygget, så ser du iallefall noe av det det bidrar med, mtp mengde. Du har tydligvis mye skall å eksperimentere med, men synd å botche en hel batch med øl. Da bør du stille litt sterkere når du først gjør det i en full batch.
Er inne på den tanken, men etter mer intens googling havner jeg på 2-300g i mesk, og lar det stå til.
 
Endte opp med 150gram i mesk, på en imperial porter. Kjørte på med tørket søt appelsinskall i kok, og Gjernes kveik. Ble ganske bra. Veldig mye sjokoladetoner de første ukene, så fader det litt etter litt. Vil brygge den igjen med litt mer skall i mesk, og litt i gjæringsdunken etter stormgjæring.
 
Tilbake
Topp