Erfaring med kjele med innebygd varmeelemet og termostat til mesking?

Jeg driver bare med BIAB, og synes dette så ut som en grei måte å holde jevn mesketemp på?
Noen som har erfaringer å dele?

http://bryggeland.no/bryggeutstyr/mesking-og-koking/27-liter-kjele-2kw-kran.html
2804.jpg
 
Om du har en pumpe i tillegg slik at du kan sirkulere, kan det fungere om du følger godt med.
Uten sirkulering ender du fort opp med svidd mesk.
På mine kjeler (som ikke er helt like, men ligner fælt) har jeg lagt liggeunderlag rundt for å isolere.
Må også passe på å ikke knuse malten for fint slik at det kan sirkulere godt.
Om jeg ikke  har muligheten til å sirkulere vørteren legger jeg en gammel dyne over og slår av varmen i kjelen. Tar ikke sjansen på å svi mesken, har gjort det en gang eller to for mye ......
 
Takk for svar! Jeg bruker BIAB og rist i bunn, så er ikke så redd for å svi mesken, men om denne holder temperaturen dårlig er det ikke noe tema. Da blir det hjemmelaget meskeskap i stedet!
 
Fossdal skrev:

Jeg har en sånn og brygget ett helt BIAB brygg på den. Fikk veldig dårlig utbytte, og synes det var vanskelig å holde tempraturen. Jeg har kommet til at jeg kommer til å kjøpe en kjøleboks og bruke denne til varmtvannet. Jeg er sikker på at med litt trening fungerer den greit til BIAB, men jeg vil heller oppdatere utstyret.
 
Eg har eit par slike. Dei har definetivt sine begrensingar. Dei er litt små til eit 20l brygg. For BIAB blir det endå meir knapt. 2Kw-elementet er ikkje meir enn det må vere for å få kok på 20+ liter, men fordelen er at med god glipe på loket klarar den ikkje å koke over, sjølv med 24l i kjelen. Termostaten er igrunn uegna til vårt føremål som krev litt nøyaktigheit.
Eg har eit kjele-i-kjele-bryggeri basert på ein slik og den har eg ein 5-6 brygg på og det er veldig lettvint. Brukar 4-5 timar på eit brygg. http://norbrygg.no/forum/index.php/topic,3308.msg78176.html#msg78176
 
Tilbake
Topp