1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Erstattning for Hallertau Hersbrucker

En tråd i 'Brygging' startet av Sabeltann, 31 Aug 2014.

  1. Sabeltann

    Sabeltann
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Kragerø
    Som overskriften sier er jeg på jakt etter tips for erstatning for Hallertau Hersbrucker.
    Sist jeg kjøpte denne var Alfasyren helt nede i 1,8. Brygger 150 liters batcher og det blir en god slump penger til humlen da.
    Ønsker så nær på samme smak som mulig men altså med høyere alfasyre. Den skal brukes i en Kölsch.

    Sabeltann
     
  2. kintii

    kintii
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Mandal
    Hva med å beholde hersbrucker som aroma og heller bruke magnum på 60 minutter?
     
    Aleksander_B og aphex79 liker dette.
  3. Arne Joakim

    Arne Joakim
    Expand Collapse
    Dommer

    Bosted:
    Oslo
    Jeg støtter kintiis forslag om magnum, men jeg ville ikke brukt noe aromahumle.

    Spalt skal visstnok være selve humlen til kölsch, men siden ølet ikke skal ha noen nevneverdig humlearoma bør det meste av kontinentaleuropeiske humler være helt fint.
     
    Aleksander_B liker dette.
  4. Aleksander_B

    Aleksander_B
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Har brygget mine liter med kölsch og har de siste gangene brukt litt tysk nobelhumle på 15 min. Kun fordi jeg selv synes det er passende.

    Magnum som bitterhumle fungerer glimrende. For dem så brygger store batcher så slipper man å bruke mengder med lavalfahumle.
     
  5. nonshaugen

    nonshaugen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Fetsund

Del denne siden