Hei.
På oppfordring fra Eduard legger jeg ut noe bilder fra mitt hjemmebryggeri. Det har utviklet seg mer eller mindre planlagt fra den spede start i 2003. Jeg har delt innlegget opp i 4 deler der hver del tar for seg et et nytt bryggeoppsett. Dersom det er noen som vil ha mer deltaljer er det bare å si i fra.
Jeg startet med det enkleste av det enkle, utrangerte v.v. tanker. jeg satte en 200 liters v.v tank på garasjeloftet som vanntank for meske og sile vatn, en 120 liters tank til koking og en 10 liters tank til mesking. Jeg brygget volum på ca 100 liter og med maltmengder på 15 - 20 kg i slengen. Stort sett gikk det i "tradisjonelt heimabrygg frå Voss" og etter hvert engelske typer, særlig Brown Ale. Bryggingen foregikk i garasjen. den da i dag hender det at vi bruker dette oppsettet, særlig når vi er 4-5 stk som skal brygge samtidig. Det er et enkelt oppsett men ølet er like bra som i de senere oppsett.
Rune
På oppfordring fra Eduard legger jeg ut noe bilder fra mitt hjemmebryggeri. Det har utviklet seg mer eller mindre planlagt fra den spede start i 2003. Jeg har delt innlegget opp i 4 deler der hver del tar for seg et et nytt bryggeoppsett. Dersom det er noen som vil ha mer deltaljer er det bare å si i fra.
Jeg startet med det enkleste av det enkle, utrangerte v.v. tanker. jeg satte en 200 liters v.v tank på garasjeloftet som vanntank for meske og sile vatn, en 120 liters tank til koking og en 10 liters tank til mesking. Jeg brygget volum på ca 100 liter og med maltmengder på 15 - 20 kg i slengen. Stort sett gikk det i "tradisjonelt heimabrygg frå Voss" og etter hvert engelske typer, særlig Brown Ale. Bryggingen foregikk i garasjen. den da i dag hender det at vi bruker dette oppsettet, særlig når vi er 4-5 stk som skal brygge samtidig. Det er et enkelt oppsett men ølet er like bra som i de senere oppsett.
Rune