Heisann, potensiell hjemmebrygger her. Som så mange andre av mine hobbyer så liker jeg å sette meg veldig inn i det før jeg starter, og har lest side opp og side ned egentlig. Har dog fremdeles noen spørsmål.
Jeg har startet litt rolig og kjøpt et Coopers Lager DYI kit. Har også kjøpt et rengjøring og desinfiseringskit med PBW og StarSan så jeg tror det skulle se greit ut så langt. Har lest div. tips om å starte gjæren og sånn, og føler jeg har noenlunde kontroll på hvordan jeg skal gå frem når jeg setter i gang med prosjektet.
Jeg hadde egentlig tenkt til å prøve å lagre ølet kaldt og kjøpte derfor med Saflager S-23. Men når jeg fikk det så så jeg at man trenger to pakker om man skal lagre det kaldt. På pakken står det at det kun trengs en til romtemp, men ifølge diversa fora er ikke denne gjæren så god på romtemp. Lurer derfor på om jeg bare skal spare den til neste gang og bruke Cooper sin kitgjær? (ifølge How to brew versjon 1 så er ikke den gjæren så verst)
Jeg har egentlig 3 muligheter til gjæring, og det er leilighet, kjellerbod og garasjebod. Som jeg forstår er det ønskelig med litt lavere temp enn romtemp, men det viktigste er stabil temp. Man kan heller ikke flytte på tønna etter gjæring er i gang pga. man ikke ønsker å skape oksidering, som jeg har forstått det. La oss si garasjebod er 3-8C, kjellerbod er 12-16C, leilighet er 20-22C. (skal kontrollmåle dette) Er det da best med leilighet fordi den er mer stabil?
Jeg har startet litt rolig og kjøpt et Coopers Lager DYI kit. Har også kjøpt et rengjøring og desinfiseringskit med PBW og StarSan så jeg tror det skulle se greit ut så langt. Har lest div. tips om å starte gjæren og sånn, og føler jeg har noenlunde kontroll på hvordan jeg skal gå frem når jeg setter i gang med prosjektet.
Jeg hadde egentlig tenkt til å prøve å lagre ølet kaldt og kjøpte derfor med Saflager S-23. Men når jeg fikk det så så jeg at man trenger to pakker om man skal lagre det kaldt. På pakken står det at det kun trengs en til romtemp, men ifølge diversa fora er ikke denne gjæren så god på romtemp. Lurer derfor på om jeg bare skal spare den til neste gang og bruke Cooper sin kitgjær? (ifølge How to brew versjon 1 så er ikke den gjæren så verst)
Jeg har egentlig 3 muligheter til gjæring, og det er leilighet, kjellerbod og garasjebod. Som jeg forstår er det ønskelig med litt lavere temp enn romtemp, men det viktigste er stabil temp. Man kan heller ikke flytte på tønna etter gjæring er i gang pga. man ikke ønsker å skape oksidering, som jeg har forstått det. La oss si garasjebod er 3-8C, kjellerbod er 12-16C, leilighet er 20-22C. (skal kontrollmåle dette) Er det da best med leilighet fordi den er mer stabil?