Ett spørsmål om gjæring.

Hei hei fantastiske bryggere:)
Sist søndag satte vi ett St.Peters IPA sett, tilsatte 250 g ekstra maltekstrakt(moss) og den har nå stått til gjæring på 18 grader siden da, da jeg målte den før gjær ble tilsatt viste hydrometeret 1055, nåå etter en uke med god plopping har gjærkaken synket til bunns og hydrometeret viser 1019, gjærer den mer etter att gjæren har sunket til buns? Ploppingen har stoppet, burde jeg like vel la den stå frem til neste helg før jeg flasker?
 
Er ganske fersk i brygging selv men så og si alle andre poster jeg har lest om emne måling etter en uke ender opp med, ja og la gjæren rydde opp etter seg. Så da lar jeg alltid ølet stå 14 dager by default.
 
Bare bra at du lar den stå slik i to uker før tapping. Gjerne kald kræsj den før tapping hvis du har mulighet

Sent fra min SM-G935F via Tapatalk
 
Tilbake
Topp