Fargeforskjell på øl fra samme batch

Brygget en Ink n Dagger klone som ble flasket for ca 2.5 uke siden.

Jeg åpnet to flasker i kveld og så en ganske så stor fargeforskjell. Litt forskjell i smak, men jeg er litt forkjølt, så smaksløkene er ikke 100%. Karboneringen er lik i begge flasker, så sukkeret ble vel jevnt fordelt.

Skulle tro at evnt infeksjon ikke ville utvikle (i ei av flaskene) seg så fort og kanskje heller ikke gi fargeforskjell.

Noen som har en logisk forklaring?
 

Vedlegg

  • 20191106_202827~2.jpg
    20191106_202827~2.jpg
    1,5 MB · Sett: 65
Brygget en Ink n Dagger klone som ble flasket for ca 2.5 uke siden.

Jeg åpnet to flasker i kveld og så en ganske så stor fargeforskjell. Litt forskjell i smak, men jeg er litt forkjølt, så smaksløkene er ikke 100%. Karboneringen er lik i begge flasker, så sukkeret ble vel jevnt fordelt.

Skulle tro at evnt infeksjon ikke ville utvikle (i ei av flaskene) seg så fort og kanskje heller ikke gi fargeforskjell.

Noen som har en logisk forklaring?

Oxygen er synderen


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Oxygen er synderen

Takker så mye!

Dette stemmer bra funn på google, måtte bare søke litt mer spesifikt enn jeg gjorde. Om jeg forstår riktig, så er det den mørke som er oksidert. Jeg får se om det dukker opp flere mørke når forkjølelse er borte, og så får jeg ta en smakstest mellom dem da. Må vel drikkes i partall...

Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Tilbake
Topp