Jeg brukte tabell, skal vise etterpå. Men skal uansett ta ned trykket. Kan jeg ikke bare bleede litt ut forsiktig til 0.6 bar?
Stått ca 22 timerHvor lenge har den stått med 1,4 bar? Har den stått kortere enn et døgn så er det ikke overkarbonert enda. Det går kanskje fint med to døgn også. Tenker at du har sett at det skal være 14 psi. Da treffer du 2.5 volumer og "passelig" karbonering. Men jeg liker tradisjonsøl svakt karbonert.
Vet fortsatt ikke hva jeg gjorde feil med min "Handy-Dandy " chart. Se vedlagte link. The Handy (1).docx
Så på blått felt for "Under-carbonated", Ved 6 grader, gir det et trykk på 1, 38 bar. Jeg hadde ikke satt det på det, men på 1,2 bar. Har nå koblet av trykkslangen og den står ute av kjøleskap i rom temp på 20-24 grader.
Her er oppskriften fra Bryggselv, som sier 1,4 vol CO2: Vossaøl
Vel, du må jo ha lest den feil eller misforstått noe. For det står jo helt korrekt der at ved 6,1 C så får du 1,37 vol/co2 med 0,07 Bar trykk, og 1,46 vol co2 ved 0,14 bar trykk. Så hvordan du har tolket at du skal klemme til med 1,4 bar er jeg nysgjerrig på Kommafeil?
Nei, rett og slett lest helt feil av... Bruker den så sjelden.Vel, du må jo ha lest den feil eller misforstått noe. For det står jo helt korrekt der at ved 6,1 C så får du 1,37 vol/co2 med 0,07 Bar trykk, og 1,46 vol co2 ved 0,14 bar trykk. Så hvordan du har tolket at du skal klemme til med 1,4 bar er jeg nysgjerrig på Kommafeil?
Nei, rett og slett lest helt feil av... Bruker den så sjelden.