Fatkarbonering en gang til.

Kari R

Norbrygg-medlem
Jeg og far holder på som bare rakkeren. Vi har brygga #105 og flaska # 102. Men så var det det da. Vi blir ikke helt enig om hvilket trykk vi skal ha. En meget sympatisk og koselig mann sa på pf at han brukte1 bar i en uke uten risting. Bryggekalkulatoren til Glenn sier 1,6. Det er en ESB som var ferdig. Vi skal servere ølet i et 50 års lag. Det hadde vært greit å ha et riktig karbonert øl. Og hvilken temp. skal vi legge oss på?
 
Typeriktig ESB skal ha mellom 0.75 og 1.3 vol CO2. Dette er ikke store greiene, og minimalt med karboneringstrykk nødvendig om ølet står kaldt. Tradisjonell serveringstemperatur er kjellertemp, dvs. 12-14 grader C.

Liker man noe mer kullsyre får man eventuelt kompensere for det..
 
Typeriktig ESB skal ha mellom 0.75 og 1.3 vol CO2. Dette er ikke store greiene, og minimalt med karboneringstrykk nødvendig om ølet står kaldt. Tradisjonell serveringstemperatur er kjellertemp, dvs. 12-14 grader C.

Liker man noe mer kullsyre får man eventuelt kompensere for det..
Takker for svar. Vi går for den:)
 
Tilbake
Topp