Hei,
Skal lage min første pilsner etter egen oppskrift, og trenger litt veilledning i forhold til rehydrering av gjæren som jeg skal bruke 2 pakker av til en 25 liters batch. Samt litt ytterligere veilledning med hensyn til gjæringstemperatur.
Hadde på forhånd tenkt følgende :
Rehydrere gjæren ved ca. 30°C og pitche denne ved rundt 8°C for at gjæringskaret skal naturlig ta seg opp til 10°C for videre gjæring.
Men på databladet for denne gjæren så står det følgende :
Re-hydrate the dry yeast into yeast cream in a stirred vessel prior to pitching. Sprinkle the dry yeast in 10 times its own weight of sterile water or wort at 23C ± 3C.
Recommended fermentation temperature: 9C – 15C, ideally 12C.
Det blir jo en liten mismatch på hva jeg har lest meg opp på blandt annet dette forumet og hva Fermentis anbefaler da.
Hvilke temperaturer skal jeg forholde meg til ?
Takker for alle oppklarende innspill
Mvh. Knut
Skal lage min første pilsner etter egen oppskrift, og trenger litt veilledning i forhold til rehydrering av gjæren som jeg skal bruke 2 pakker av til en 25 liters batch. Samt litt ytterligere veilledning med hensyn til gjæringstemperatur.
Hadde på forhånd tenkt følgende :
Rehydrere gjæren ved ca. 30°C og pitche denne ved rundt 8°C for at gjæringskaret skal naturlig ta seg opp til 10°C for videre gjæring.
Men på databladet for denne gjæren så står det følgende :
Re-hydrate the dry yeast into yeast cream in a stirred vessel prior to pitching. Sprinkle the dry yeast in 10 times its own weight of sterile water or wort at 23C ± 3C.
Recommended fermentation temperature: 9C – 15C, ideally 12C.
Det blir jo en liten mismatch på hva jeg har lest meg opp på blandt annet dette forumet og hva Fermentis anbefaler da.
Hvilke temperaturer skal jeg forholde meg til ?
Takker for alle oppklarende innspill
Mvh. Knut
Sist redigert: