1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
 2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
  Fjern notisen

Fersk Chili i øl

En tråd i 'Hordaland' startet av Bernie, 27 Mai 2019.

 1. Bernie

  Bernie
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Hei.
  Jeg har et spørsmål jeg håper noen kan svare meg på. Jeg har brygget øl i et par år, og storkoser meg med både bryggingen og etterkosen! I går prøvde jeg noe nytt, da jeg fikk lyst å prøve Ingefær-øl, som da bare finnes som ekstrakt. Jeg hadde fått tips om at litt chili tilsatt er meget godt.
  Så jeg kuttet en chili, puttet det i en humlepose og rett oppi med vann og gjær.

  Spørsmålet mitt er om dette var så lurt, og at jeg heller skulle kokt dette, avkjølt det og så tilsatt det? Har jeg nå ødelagt 23 liter øl?
  Et annet spørsmål er om det er noen som har en oppskrift på Ingefær-øl som går an å brygge, ikke bare "varme opp" og sette vekk?
   
 2. kortulf

  kortulf
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Går sikkert greit.. Du får dele erfaring ;) Koking vil potensielt stjele aroma fra deg. Da jeg brygget med chili hadde jeg den over natta på sprit (vodka e.l.) for å kverke noen bakterier og tilsatte den etter primærgjæring. Når det har gjæret og dannet alkohol så er ølet mer motstandsdyktig mot basilusker. I tillegg ser jeg for meg det holder bedre på aromaen: Litt som med tørrhumling.
   
 3. Bernie

  Bernie
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Hei Kortulf! :)
  Takker for tilbakemeldingen, og skal gi en lyd om hvordan det gikk...;)
   
 4. AndersHonstad

  AndersHonstad
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Hei har gjort det samme ( hivd 2 ferske chili og litt fersk ingefær rett i corneliusfatet ( hvor ingefærølet har godgjort seg i 4 mnd ) spent på resultatet, sjekker til helga . Hvordan gikk det hos deg ?
   

Del denne siden