1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Fersk Chili i øl

En tråd i 'Hordaland' startet av Bernie, 27 Mai 2019.

  1. Bernie

    Bernie
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hei.
    Jeg har et spørsmål jeg håper noen kan svare meg på. Jeg har brygget øl i et par år, og storkoser meg med både bryggingen og etterkosen! I går prøvde jeg noe nytt, da jeg fikk lyst å prøve Ingefær-øl, som da bare finnes som ekstrakt. Jeg hadde fått tips om at litt chili tilsatt er meget godt.
    Så jeg kuttet en chili, puttet det i en humlepose og rett oppi med vann og gjær.

    Spørsmålet mitt er om dette var så lurt, og at jeg heller skulle kokt dette, avkjølt det og så tilsatt det? Har jeg nå ødelagt 23 liter øl?
    Et annet spørsmål er om det er noen som har en oppskrift på Ingefær-øl som går an å brygge, ikke bare "varme opp" og sette vekk?
     
  2. kortulf

    kortulf
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Går sikkert greit.. Du får dele erfaring ;) Koking vil potensielt stjele aroma fra deg. Da jeg brygget med chili hadde jeg den over natta på sprit (vodka e.l.) for å kverke noen bakterier og tilsatte den etter primærgjæring. Når det har gjæret og dannet alkohol så er ølet mer motstandsdyktig mot basilusker. I tillegg ser jeg for meg det holder bedre på aromaen: Litt som med tørrhumling.
     
  3. Bernie

    Bernie
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hei Kortulf! :)
    Takker for tilbakemeldingen, og skal gi en lyd om hvordan det gikk...;)
     

Del denne siden