Fg på 1026,skal være 1015.

Har satt en Brown ale med 2 pakker tørrgjær, US-5. Stått i 16 dager med jevn temp på 20 grader,økt 2 grader siste uka,men FG forblir på 2026.Gjærnæring ble brukt.Meska på 68 grader. Målt med hydrometer. Er det håp for denne,hjelper det å stikke om? Tilsette mere gjær? Vil vel bli veldig søt hvis den blir flasket nå. Desperat..
 
Da er det et eller annet føkka. Med mindre du har klart å mishandle gjæren på enn eller annen måte, eller kraftig underpitchet, eller har en oppskrift med utrolig mye mørk krystallmalt så burde 05 dra en sånn OG til 1.008 - 1.0012.

Jeg vil tippe målefeil, eller at du har gjort noe som er helt ute som du ikke vet om selv at er helt ute.
 
Var et ferdig sett fra brygg selv med oppskrift fra austmann. Var 7,5% ed mørk krystall malt. Tydeligvis bare å helle det ut i sluket. Har ikke en anelse hvor det har svikta,har aldri opplevd noe lignende.
 
Var et ferdig sett fra brygg selv med oppskrift fra austmann. Var 7,5% ed mørk krystall malt. Tydeligvis bare å helle det ut i sluket. Har ikke en anelse hvor det har svikta,har aldri opplevd noe lignende.

Smaker det søtt ?


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Alltid smak på ølet før du flasker. Det kan spare deg for mye bortkastet arbeid. Men hvis det smaker søtt så er et noe galt med gjæren/gjærbehandlingen.
 
Smak på ølet først og si hvordan det smaker. Har du et øl med mystisk lav FG så hjelper det jo stort om du sier at ølet smaker surt, f, eks.
 
Sist redigert av en moderator:
Har ikke smakt på den. Men det vil nok bli noen øl bomber..

aafa559df473dedd5f1f8274d9632a69.jpg




Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Ja man vet jo ikke alltid hvordan det blir smakende, men å smake på tappedagen er for å smake etter feil, så man slipper å bruke tid på å tappe et øl som egentlig burde vært dumpet.
 
Sist redigert av en moderator:
Tilbake
Topp