FG-problemer! Tips og triks ønskes!

Hei alle!

Jeg satte for ca 10 dager siden en juleøl mye likt Nøgne Ø sin God Jul. Denne ble gjæret på WLP 550 som jeg hadde mekka starter til. Ble målt for 5 dager siden og var da på 1021-ish, i dag var den 1020 beint. Gjæra ble pitcha lørdag 11.10.2014

STATS:
Original Gravity: 1.074
Final Gravity: 1.014
ABV (standard): 7.9%
IBU (tinseth): 36.57
SRM (morey): 21.08

FERMENTABLES:
3.8 kg - United Kingdom - Munich (47.5%)
1 kg - German - Rye (12.5%)
1 kg - Dry Malt Extract - Light (12.5%)
0.7 kg - German - Melanoidin (8.8%)
0.5 kg - German - CaraMunich I (6.3%)
0.3 kg - Belgian - Aromatic (3.8%)
0.3 kg - Belgian - Biscuit (3.8%)
0.2 kg - United Kingdom - Pale Chocolate (2.5%)
0.1 kg - United Kingdom - Coffee Malt (1.3%)
0.1 kg - United Kingdom - Peated Malt (1.3%)

Ble mesket relativt høyt ( 66-68 ) og skylling tok lang tid, da rug er et helvete å jobbe med.
Jeg rista forsiktig på bøtta nå, og har satt den varmere (23C (sto på 20C)). Er det noen andre tiltak jeg kan ta? Har en pakke safale 05, skal jeg mokke den oppi eller burde jeg si meg fornøyd? Planlegger å flaske på søndag.

Attenuation på WLP550 er 81%

Takker og bukker som vanlig :)
 
Tilbake
Topp