filtrering av øl

heljar

Norbrygg-medlem
kan være greit å spørre før man gjør en mulig tabbe.
hvis man filtrerer øl som skall tappes på flasker, vil da et ølfilter fjerne alt av gjæringsstoffer slik at man ved tilsetting av sukker ikke får i gang gjæring på flaskene og i neste omgang kullsyre..
er det noen som vet.?
 
kan være greit å spørre før man gjør en mulig tabbe.
hvis man filtrerer øl som skall tappes på flasker, vil da et ølfilter fjerne alt av gjæringsstoffer slik at man ved tilsetting av sukker ikke får i gang gjæring på flaskene og i neste omgang kullsyre..
er det noen som vet.?
Hva er poenget med å filtrere når karboneringen på flaske likevel gir bunnfall i flasken?
 
var ikke klar over at det uansett vil bli bunnfall ved karbonering på flaske, så takk for tipset. grunnen til at jeg ville prøve et øl uten bunnfall er at jeg er bedt om å produsere øl til en lokal restaurant og jeg vet at noen reagerer på bunnfall i ølet. det enkleste blir vel da å merke ølet med "ufiltrert".:beercheers::beercheers:
 
var ikke klar over at det uansett vil bli bunnfall ved karbonering på flaske, så takk for tipset. grunnen til at jeg ville prøve et øl uten bunnfall er at jeg er bedt om å produsere øl til en lokal restaurant og jeg vet at noen reagerer på bunnfall i ølet. det enkleste blir vel da å merke ølet med "ufiltrert".:beercheers::beercheers:
God idé og så kan du be bartender om å servere i glass hvor han da fyller glasset uten å ta med bunnslagget i flasken.
 
Tilbake
Topp