1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
 2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
  Fjern notisen

Filtrering før flasking

En tråd i 'Brygging' startet av gle1, 11 Mai 2019.

 1. gle1

  gle1
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Jæren
  Jeg vurderer å begynne å filtrere før flasking for å få med mindre gjær og evt. humlerester i flaskene. Men er litt skeptisk til å introdusere en infeksjon- og oksygenkilde til ferdiggjæret øl. Er det noen som filtrerer ølet sitt, eller har andre metoder for å minke gjær på flaskene? Pleier å cold crashe ølet allerede, men føler fortsatt det er for mye gjær med over i flaskene.
   
 2. Miguel

  Miguel
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Hamar
  CC hjelper bare noe, samt gelatin og andre remedier (lys gjennom med lommelykt f.eks og se tåka). Har selv et filterkit, men som aldri er brukt. Men planen er å dumpe første rest i sluket, til filteret er mettet og luft drevet ut, for å så styre resten dit det skal. Det er ikke bare gjær men også f.eks proteiner, eller andre knøttsmå "solids" som gir tåken. Infeksjonsmessig, hvis du kjøper f.eks bryggselv sitt filterkit (som jeg har) så er det ikke noe du i teorien skal tenke på, da filtrene skal være helt sterile/rene.
   
 3. gle1

  gle1
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Jæren
  Hva er det som gjør at du ikke har brukt filteret enda? Filteret kan vel gjenbrukes, og kokes for å sterilisere?

  Sent fra min SM-G950F via Tapatalk
   
 4. Miguel

  Miguel
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Hamar
  Det skal i følge produsenten være et engangsfilter. Og det blir mye billigere hvis man går mer til kilden enn via BS for selve filterne. Grunnen til at jeg ikke har brukt det enda er rett og slett latskap og mangel øl brygget som "trenger"! det. Altså ikke ikke brukt det fordi jeg er skeptisk eller slik.
   

Del denne siden