Hei!
Har en øl stående til gjæring i kjøleskap styrt av STC-1000. Hadde håpet på å kunne flaske ila få dager, da det haster litt å få ølen drikkeklar. Akkurat nå er SG på 1.012, og lurer på om jeg kan finne ut hva FG blir om jeg plasserer hydrometerglasset i en bod som holder ca 30 grader, slik at den prøven gjærer seg ferdig fort. Men vil den ølen i hydrometerglasset som gjærer på 30C ende opp med samme FG som ølen i dunken som holder 20C?
Tenkte dette vil spare meg litt tid, om jeg da kan være sikker på at ølet er ferdig når det har samme gravity som ølen i hydrometeret stopper opp på, slik at jeg slipper å måle over flere dager for å se at det har stoppet opp.
Og enda et spørsmål: Mesteparten av gjæringen ble gjort på 16-17C, og har gradvis økt temperaturen med 0.5C de siste dagene opp til 20C for å få litt fortgang på gjæringen. Vil dette ha mye å si på smaken, og vil det ha noe å si om jeg øker temperaturen noen hakk til for å få den fort ferdig? Bruker forresten US-05
Har en øl stående til gjæring i kjøleskap styrt av STC-1000. Hadde håpet på å kunne flaske ila få dager, da det haster litt å få ølen drikkeklar. Akkurat nå er SG på 1.012, og lurer på om jeg kan finne ut hva FG blir om jeg plasserer hydrometerglasset i en bod som holder ca 30 grader, slik at den prøven gjærer seg ferdig fort. Men vil den ølen i hydrometerglasset som gjærer på 30C ende opp med samme FG som ølen i dunken som holder 20C?
Tenkte dette vil spare meg litt tid, om jeg da kan være sikker på at ølet er ferdig når det har samme gravity som ølen i hydrometeret stopper opp på, slik at jeg slipper å måle over flere dager for å se at det har stoppet opp.
Og enda et spørsmål: Mesteparten av gjæringen ble gjort på 16-17C, og har gradvis økt temperaturen med 0.5C de siste dagene opp til 20C for å få litt fortgang på gjæringen. Vil dette ha mye å si på smaken, og vil det ha noe å si om jeg øker temperaturen noen hakk til for å få den fort ferdig? Bruker forresten US-05