First Gold

Har brukt den i stout, flere ganger nå.  Brukte den som erstatning for east kent golding, ble veldig bra syns jeg.
 
Jeg har et øl jeg er ganske fornøyd med, men den fine appelsinmarmelade smaken fra First Gold i WP er nesten borte. Vurderer derfor å "krydre" med litt First Gold som tørrhumle. Har imidlertid ikke tørrhumlet med denne før, og lurer på om det finnes noen med erfaringer her. Vil First Gold som tørrumle gi marmelade, eller mest av de andre smakene den har? De andre er det nok av …
 
Jeg har et øl jeg er ganske fornøyd med, men den fine appelsinmarmelade smaken fra First Gold i WP er nesten borte. Vurderer derfor å "krydre" med litt First Gold som tørrhumle. Har imidlertid ikke tørrhumlet med denne før, og lurer på om det finnes noen med erfaringer her. Vil First Gold som tørrumle gi marmelade, eller mest av de andre smakene den har? De andre er det nok av …

Her anbefales First Gold til tørrhumling, i alle fall: Make Your Best: British Golden Ale
 
Her anbefales First Gold til tørrhumling, i alle fall: Make Your Best: British Golden Ale
Takk Finn! Jeg har faktisk lest den tidligere, men her er det vel bare First Gold @30 og @0? Så jeg er fremdeles usikker på om jeg får marmelade :(. Så jeg får vel bare la det stå til og lære kanskje. Vil jeg kunne få et noenlunde korrekt inntrykk ved å tappe et like glass som jeg tilsetter en pellet og lar stå i kjøleskapet over natta?
 
Takk Finn! Jeg har faktisk lest den tidligere, men her er det vel bare First Gold @30 og @0? Så jeg er fremdeles usikker på om jeg får marmelade :(. Så jeg får vel bare la det stå til og lære kanskje. Vil jeg kunne få et noenlunde korrekt inntrykk ved å tappe et like glass som jeg tilsetter en pellet og lar stå i kjøleskapet over natta?

"Cold crash to clear (though London III already does a great job on its own of flocculating out!), then add your dry hops. If you can only get a small amount of our preferred First Gold or Pilgrim, I'd recommend reserving it for use here: the aromatics are almost like a good fruit tea, and play out well as a dry hop."
 
"Cold crash to clear (though London III already does a great job on its own of flocculating out!), then add your dry hops. If you can only get a small amount of our preferred First Gold or Pilgrim, I'd recommend reserving it for use here: the aromatics are almost like a good fruit tea, and play out well as a dry hop."

He-he-he. Der fikk jeg den :p

Hmmm... Ikke helt det jeg håpet på. På en måte gøy, men også litt frustrerende hvordan humlen endrer smaksbilde etter tid og temp …
 
He-he-he. Der fikk jeg den :p

Hmmm... Ikke helt det jeg håpet på. På en måte gøy, men også litt frustrerende hvordan humlen endrer smaksbilde etter tid og temp …

Siterer meg selv her … Synes de som selger/produserer humle burde også listet tørrhumleegenskaper da jeg ofte synes smak/aroma er forskjellig fra "varme tilsetninger". Bruker ellers denne Varieties - British Hop Association som jeg synes har vært spot on med det lille jeg har rukket å prøve med også veldig gode beskrivelser for bitteregenskaper.
 
He-he-he. Der fikk jeg den :p

Hmmm... Ikke helt det jeg håpet på. På en måte gøy, men også litt frustrerende hvordan humlen endrer smaksbilde etter tid og temp …

Humle er kompliserte greier, bokstavelig talt. Mange ulike smaksstoffer. Og hva verre er; humler påvirker hverandre, og humler fra ulike år/steder kan være nokså ulike, også.

Engelske og tyske humler funker ofte greit aleine, og det gjør det litt enklere. Men de amerikanske er best flere sammen, og her gjelder det å finne noen kombinasjoner du liker.
 
Tilbake
Topp