Fjerne gjær før tørrhumling?

Terje J

Norbrygg-medlem
Leste på et annet forum at man bør fjærne gjæren som flyter på toppen av gjæringskaret før man tørrhumler. Argumentet er at humleoljene vil feste seg på utsiden av gjærcellene og blir således dratt ut av øllet når gjæren etterhvert har bunnfelt.
Noen ganger er den gjærkaka som flyter på toppen litt gjenstridig, men har erfart at dersom man gir bøtta et par kakk og senker temperaturen til 15-16gr så vil gjæra bunnfelle etter et par dager.
Siste saison jeg laget ble tørrhumlet mens det fortsatt var mye gjær i overflaten (wlp565 og jeg ble litt for utålmodig da den ikke ville droppe ut). Synes jeg fikk lite smak og aroma ut av denne tørrrhumlingen (75gr på 23liter).
Noen som har synspunkter eller erfaringer?
 
Har ikke peiling, men det høres jo litt logisk ut da. Kommer ikke humla i kontakt med ølet, har du vel heller ikke noe utbytte av den...? :)
 
Tilbake
Topp