Fjerne gjærskum gjentatte ganger

Armas

 
Hei
I går brygget vi en belgisk dubbel med wlp400.
Vi tok sjansen på 26 liter vørter i 30 liters bøtte, men nå begynner jeg å angre. Forbasket grådighet.

Allerede etter 12 timer er skummet nesten ved lokket.

Når man topphøster gjær, så skraper man jo bort gjærskummet på toppen uten at øllet tar skade av det. Men hva om jeg gjør dette igjen og igjen for å unngå blowoff? Vil øllet ta skade av at jeg fjerner så mye gjær? (for skummet er vel gjær?)

På forhånd takk
 
Ølet tar ikke skade av at du fjerner gjær som ligger på toppen, og spesielt ikke dersom du lar det være igjen en del gjær over ølet.

Men hver gang du jobber oppi der så har du jo mulighet for å introdusere noe forurensning og oksygen, det må du jo ta hensyn til.
 
Jeg brygger med åpne gjæringskar og har ikke hatt problemer med infeksjon - bank i bordet. Lar lokket ligge halveis på så det ikke faller oppi noe. Er bare å fjerne skum underveis. Jeg mener å erfare at gjæret oppfører seg bedre med åpent kar, det danner et "hardt" lokk etterhvert

Sent fra min SM-G935F via Tapatalk
 
Tilbake
Topp