1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Flaskekarbonering av wit

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av HSel, 15 Feb 2012.

  1. HSel

    HSel
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Trondheim
    Hei,
    Har en wit som står til gjæring nå som jeg planlegger å flaske i helga.
    Etter å ha lest litt rundt omkring så har jeg skjønt at det ofte brukes litt mere sukker for karbonering av wit enn for andre ølsorter.

    Jeg har typisk brukt 6g/l for mine tidligere brygg (sukkerlake).
    Vil det være tilstrekkelig å da bruke 7g/l for wit'en eller bør jeg gå for enda mere? Evt. hvor mye?
    Er litt redd for flaskebomber dersom jeg bruker for mye...
     
  2. Per Øyvind

    Per Øyvind
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Melbu
    7 gram per liter blir bra, men ikke mer enn det må være hvis du vil ha en sprudlende wit. Gå gjerne opp til 7,5 gram per liter. 8 gram vil også være innenfor grensene for hva som er typisk nivå i wit, men det kan bli i meste laget smaksmessig. Flaskebomber skal det ikke være fare for med disse mengdene.
     
  3. HSel

    HSel
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Trondheim
    Det høres ut som et finfint forslag :)
    Da prøver jeg med 7.5g per liter jeg.
     

Del denne siden