Heisann,
Jeg skal flaske en tripel som har stått noen måneder i gjæringsdunken og modnet. Så vidt jeg vet er det stilriktig med rimelig høy karbonering av dette slaget øl, leser om 3.5 til 4.0 volumer CO2. Hvor høyt er det trygt å gå i ei vanlig flaske med standard kork?
Jeg har noen få champagneflasker og naturkork jeg kan bruke som definitivt klarer trykket helt fint, men jeg er litt bekymret for de stusselige små 0.33 liters flaskene jeg har og hvorvidt jeg får flaskebomber.
Regnet ut med brewersfriend sin "priming calculator" at jeg må tilsette 10.7 gram sukker per liter for å oppnå 3.5 volumer.
Noen her som har noen erfaringer med høye CO2-nivåer og flasking? Har ærlig talt aldri prøvd mer enn 2.7 volumer i flaskene mine.
Jeg skal flaske en tripel som har stått noen måneder i gjæringsdunken og modnet. Så vidt jeg vet er det stilriktig med rimelig høy karbonering av dette slaget øl, leser om 3.5 til 4.0 volumer CO2. Hvor høyt er det trygt å gå i ei vanlig flaske med standard kork?
Jeg har noen få champagneflasker og naturkork jeg kan bruke som definitivt klarer trykket helt fint, men jeg er litt bekymret for de stusselige små 0.33 liters flaskene jeg har og hvorvidt jeg får flaskebomber.
Regnet ut med brewersfriend sin "priming calculator" at jeg må tilsette 10.7 gram sukker per liter for å oppnå 3.5 volumer.
Noen her som har noen erfaringer med høye CO2-nivåer og flasking? Har ærlig talt aldri prøvd mer enn 2.7 volumer i flaskene mine.