Jeg satte en starter av Wyeast London ESB 1968 ale
Det har pleid å bli et jevnt "melkehvitt" utseende på starterne. Denne gangen har jeg brun vørter med store partikler svinsende rundt.
Sjekka info om gjæren, og den har oppgitt flokkuleringsevne very high.
Jeg stoppa magnetrøreren et par minutter, og all gjæra falt til bunnen med det samme og klistret seg sammen til et fast lag. Starta røreren igjen, og den satt fast. Måtte skvulpe litt på kolben for å løsne. Da kom det store flak, som etterhvert ble slått opp til "små" partiker.
Vil så stor flokkuleringsevne være et problem i gjæreingsprosessen? Hvis all gjæra ligger i en massiv klynge på bunnen...
Det har pleid å bli et jevnt "melkehvitt" utseende på starterne. Denne gangen har jeg brun vørter med store partikler svinsende rundt.
Sjekka info om gjæren, og den har oppgitt flokkuleringsevne very high.
Jeg stoppa magnetrøreren et par minutter, og all gjæra falt til bunnen med det samme og klistret seg sammen til et fast lag. Starta røreren igjen, og den satt fast. Måtte skvulpe litt på kolben for å løsne. Da kom det store flak, som etterhvert ble slått opp til "små" partiker.
Vil så stor flokkuleringsevne være et problem i gjæreingsprosessen? Hvis all gjæra ligger i en massiv klynge på bunnen...