Flokkulering, very high. Er det et problem?

mojo

 
Jeg satte en starter av Wyeast London ESB 1968 ale

Det har pleid å bli et jevnt "melkehvitt" utseende på starterne. Denne gangen har jeg brun vørter med store partikler svinsende rundt.

Sjekka info om gjæren, og den har oppgitt flokkuleringsevne very high.

Jeg stoppa magnetrøreren et par minutter, og all gjæra falt til bunnen med det samme og klistret seg sammen til et fast lag. Starta røreren igjen, og den satt fast. Måtte skvulpe litt på kolben for å løsne. Da kom det store flak, som etterhvert ble slått opp til "små" partiker.

Vil så stor flokkuleringsevne være et problem i gjæreingsprosessen? Hvis all gjæra ligger i en massiv klynge på bunnen...
 
Når det er snakk om denne flokkuleringen.. Er det kun gjæra som flokkulerer, eller betyr det at den binder seg med annet "grums" i brygget også? Det jeg vel egentlig lurer på er om høy flokkulerings evne kan bety klarere øl?
 
Høy flokkuleringsevne betyr iallfall raskere klart øl, men det kan også medføre dårligere utgjæring (men noen typer, som Nottingham og WLP007, gir i pose og sekk).
 
Tilbake
Topp