For høy OG

Hei.

Brygget en munchner helles i går, og endte da opp med en OG på 1078, noe som er mye høyere en de 1049 eg skulle ende på. Sammtidig ble volumet på brygget endel mindre enn eg trudde. Tabben er nok at eg brukte for lite skyllevann, men eg stoppet med skylle vannet når eg kom ned i 1008 på skyllevannet. Ølet står nå til gjæring ved 12 grader, men har ennå ikke begynt å gjære skikkelig.
Er der noe jeg kan gjøre no for å regulere OG? Kan eg tilsette reint, kokt og nedkjølt vann? Og er det bedre å gjøre før eller etter gjæring? Og er der noen formel på hvor mye vann man tilsetter for å redusere OG?

Håper på hurtig svar.

Ørjan
 
gang 78 på antall liter du har eks 78x 14 =1092 så har du total sukkermengde
det deler du på antall liter du trenger totalt eks 1092/22 = 49.6363

Jeg ville blandet ut før gjæringen var ferdig for å vere sikker på att det blir skikkelig blanda
 
Tilbake
Topp