Hei alle!
Jeg brygget en saison med mål om FG på 1.010, men endte til slutt på 1.004. Gjæringstemperaturen hevet jeg siste uken gradvis opp til 30 grader.
Det er flere ting jeg lurer på:
Vil dette vil gi en rar smak på ølet? Kan øl bli for tørt? Smakstest før karbonering og lagring var veldig bra til å være lunka og uten kullsyre...
Siden jeg karbonerer med sukkerlake er jeg redd for å ikke utvikle nok kullsyre siden gjæren har lite sukker å spise og alkoholen er 7,88%. Noen som har erfaring med dette? Jeg tror gjæret heter WLP566 Saison II Ale.
Litt på siden, men jeg sliter generelt med lite skum i ølene. Jeg husker ikke hvor jeg har det fra, men akkurat når ølet koker, før jeg tilsetter humle, er det mye snerk som jeg har blitt fortalt er proteiner jeg burde fjerne. Kan det være at dette snerket burde forbli i ølet for å gi skummet mer tid i glasset?
Jeg brygget en saison med mål om FG på 1.010, men endte til slutt på 1.004. Gjæringstemperaturen hevet jeg siste uken gradvis opp til 30 grader.
Det er flere ting jeg lurer på:
Vil dette vil gi en rar smak på ølet? Kan øl bli for tørt? Smakstest før karbonering og lagring var veldig bra til å være lunka og uten kullsyre...
Siden jeg karbonerer med sukkerlake er jeg redd for å ikke utvikle nok kullsyre siden gjæren har lite sukker å spise og alkoholen er 7,88%. Noen som har erfaring med dette? Jeg tror gjæret heter WLP566 Saison II Ale.
Litt på siden, men jeg sliter generelt med lite skum i ølene. Jeg husker ikke hvor jeg har det fra, men akkurat når ølet koker, før jeg tilsetter humle, er det mye snerk som jeg har blitt fortalt er proteiner jeg burde fjerne. Kan det være at dette snerket burde forbli i ølet for å gi skummet mer tid i glasset?