For lav OG?

edin

Norbrygg-medlem
Jeg har brygget en Belgisk julebrygg som står på gjæringskaret på 11 døgnet.
Det har ploppet jevnt og regelmessig i gjærlåsen hele tiden og gjør det ennå. Er ellers vant med at det er over på 4-5 dager, men pleier å la den stå 14 dager før jeg tapper.
OG:1080 og beregnet FG:1020. Nå etter bare 11 dager har jeg SG: 1014. 
Den ser ikke ut til å ville gi seg.

Har jeg et problem( infeksjon, villgjær)? Burde jeg stikke om til ny ballong?
Ingen usmak å spore egentlig, men smaker mye gjær selvfølgelig.

Noen som har erfaring med BREWOLUTION red nose julebryg?
 
Mange belgiske gjærtyper gjærer godt ut og tar seg god tid. La ølet stå til det er ferdig, og slutt å bekymre deg.
 
OK. Takk for svar. Jeg har lest meg opp litt på gjærtypen og ser at den gjærer langsomt og gjerne helt ned til 1.002.
Det blir jo tørre og sterke saker når OG var 1.080.
Hvis jeg stikker om, vil den da stanse gjæring før?
Oppskriften snakker om omstikk etter 7 dager og FG på 1.020.
Og hvordan blir det å tappe denne på flaske før 1.002?

http://www.rebelbrewer.com/shop/dry-yeast/belgian-ale-m27/
 
Hvor langt den gjærer ut vil avhenge av vørterens sammensetning (som er et resultat bl.a. av mesketemperatur), OG og gjærtype/gjærbehandling. Det er ikke gitt at den vil gjære så langt ut som til 1002. Aktiviteten i gjærlåsen kan godt bare være overskudd av CO2 som slipper ut. Ta en SG-måling igjen om et par dager og skjekk.
 
Mesketemp. var 65grC.  1 pose lys kandis hjalp vel også på.
Ny måling i dag etter to ukers gjæring. SG 1010.  Sterk og pepperaktig. Kan bli bra dette likevel. Men det er sterkt nok nå.
 
Tilbake
Topp