For mye kunstig søtning

Beregnet litt for mye kunstig søtning, Sukrin Gold, i en saison med soltørket frukt. Den fikk en litt kvalmende sødme etter tilsetting av sukrin. Er det noen måte å dempe denne smaken? Kan det dempe seg med tid?
P.S. Grunnen til at jeg tilsatte søtningen var at den hadde gjæret helt ned til 1,001 og var meget tørr.
 
Beregnet litt for mye kunstig søtning, Sukrin Gold, i en saison med soltørket frukt. Den fikk en litt kvalmende sødme etter tilsetting av sukrin. Er det noen måte å dempe denne smaken? Kan det dempe seg med tid?
P.S. Grunnen til at jeg tilsatte søtningen var at den hadde gjæret helt ned til 1,001 og var meget tørr.

Litt på tynn is her, da dette er noe usikkert, men det motsatte av søtt er surt?

En type gardsøl kan jo tåle litt syrlig appelsin-sest eller enda seigere sitron?
(Vel noe tørrhumling som kan gi litt bitterhet ved siden av?
Evnt bruke eikespon med en litt større mengde enn normalt , enn 8 dager eller noe?
(Gir bitterstoffer)
Legg de i brunt brennevin i 2 dager for desinfeksjon og aroma og sleng Brennjakk og fliser på dunken.. da vil du få noe bitterstoffer.. men ikke for lenge.. da blir det to much.. men 5ish dager er normalt.. enn 8 vil da mulig gi noe bitterhet.. 90-110g på 25liter?
Dette er da ment som tanker på å tilføre bitterhet til ølet. Aldri akkurat prøvd det.



Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Litt på tynn is her, da dette er noe usikkert, men det motsatte av søtt er surt?

En type gardsøl kan jo tåle litt syrlig appelsin-sest eller enda seigere sitron?
(Vel noe tørrhumling som kan gi litt bitterhet ved siden av?
Evnt bruke eikespon med en litt større mengde enn normalt , enn 8 dager eller noe?
(Gir bitterstoffer)
Legg de i brunt brennevin i 2 dager for desinfeksjon og aroma og sleng Brennjakk og fliser på dunken.. da vil du få noe bitterstoffer.. men ikke for lenge.. da blir det to much.. men 5ish dager er normalt.. enn 8 vil da mulig gi noe bitterhet.. 90-110g på 25liter?
Dette er da ment som tanker på å tilføre bitterhet til ølet. Aldri akkurat prøvd det.



Sent from my iPhone using Tapatalk

Takk for svar. Om ikke andre tips dukker opp så kommer jeg helt sikkert til å prøve noe i denne duren. Nå har jeg flasket halve batchen og hatt resten på 12-liters corneliusfat. Tipper jeg isåfall prøver noe som holder seg inne i en humlepose som jeg kan fiske opp når smaken sitter:)


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Tilbake
Topp