1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
 2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
  Fjern notisen

Forbruk av gass for krabbekoker

En tråd i 'Utstyr' startet av Kasami, 12 Apr 2012.

 1. Kasami

  Kasami
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Jeg benytter meg av Netthandelen-krabbekokeren for BIAB-brygging som jeg vet flere andre også her gjør.
  Nå har jeg kjørt gjennom to brygg, og er så langt veldig godt fornøyd med oppsettet. Jeg en komposittank på 11 kg(?, største typen) med propan.

  Problemet mitt er at jeg er redd for å plutselig gå tom for gass, og sitte med halvferdig koking.
  Er det noen som har erfaring med hvor mange brygg en slik tank holder, og blir jeg nødt til å investere i en ekstratank som backup eller er det en enkel måte å finne ut hvor mye som er igjen?
   
 2. Sverre K

  Sverre K
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Alta
  Det står tara på flaska så er bare å veie den å trekke fra flaskevekta (tara) så vet du hvor mye du har igjen men det er bestandig greir å ha ei flaske ekstra så man ikke går fri.  Har ikke regna på hvor mange brygg jeg koker pr flaske men den er nokså rimelig i drift.
   
 3. Viktste

  Viktste
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Stavanger
  Min erfaring er et sted mellom 8 til 10 brygg per 10 kg stålflaske... Det inkluderer 1 times koking pluss tiden det tar å oppnå kok. Tykkbunnet stålkjele uten isolasjon.  Som SverreK sier kan du veie flaska før/etter et brygg så vet du hvor mye gass du bruker...
   
 4. Roger

  Roger
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Hold compositflaska mot lyset så ser du hvor mye du har igjen.

  Forøvrig altid smart å ha en i reserve, både for koking og for fatanlegget (CO2).
   
 5. Vistad

  Vistad
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Bosted:
  Sandefjord
  Av egen erfaring er det kjekt med to. Feilberegnet en gang og gikk tom. Gode naboer er også kjekt å ha i en sådan stund....;D

  Sent from my HTC Sensation XE with Beats Audio using Tapatalk
   
 6. Magnus Jensen

  Magnus Jensen
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Bosted:
  Stavanger
  Jeg gikk tom under koken for et par brygg siden, da var det godt å ha campingvogna i nærheten:)
   
 7. Eirik Indregård

  Eirik Indregård
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Bosted:
  Skedsmo
  Jeg har også brenner'n fra Netthandlen. Jeg målte før og etter en batch en gang, og kom frem til at jeg hadde brukt 1,2 kg gass på hele seansen. På full trøkk bruker den 0,8 kg pr time. Det er sikkert noen lokale variasjoner på dette, men det er i hvert fall omtrentlig.
   
 8. Kasami

  Kasami
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Takker for svar, godt å høre at det ikke var verre forbruk.

  Effekten på brenneren er oppgitt til 15 kW på maks, og ut fra researchen min gir 1 kg propan omtrent 13 kWh. Det skulle tilsi en forbruk på 0,8-1 kg pr time siden jeg ikke kjører på fullt.

  Vi har to 5 kg tanker som brukes på hytta, men det er selvsagt mer vitalt aldri å gå tom under brygging. Så da blir løsningen å ha backupen fra hytta tilgjengelig under brygging. :)

  For alle som ønsker BIAB-oppsett kan forøvrig krabbekokeren absolutt anbefales så langt. Sammen med maltposen fra bryggselv.no som passet perfekt til kjelen er det nok en rimelig overgang til allgrain.
   
 9. Eirik Indregård

  Eirik Indregård
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Bosted:
  Skedsmo
  Personlig har jeg slitt en del med å få den til å brenne rent, det vil si strengt tatt har jeg gitt opp. Den soter som et h... Men jeg har hørt av andre, og sette video på nett, om at de får brenneren til å virke som den skal. Så det er vel sikkert ett eller annet i støpen på min. Utover det så er den glimrende til BIAB ja.
   
 10. Kenneth N

  Kenneth N
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Ål
  Hvilken av maltposene da? Jeg kjøpte en fra bryggselv som jeg føler er perfekt til min 25-liters hyttekjele, men den må da være for liten til noe større?! (Meskepose med snor 30x30x35L)

  Og hvordan holder man jevn temperatur når man styrer på med gass? Regulere litt mens man rører i 1-1,5 time?
   
 11. Kasami

  Kasami
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Det var meskepose med snor jeg kjøpte, tror det var de dimensjonene du beskriver, men finner den ikke igjen på bryggselv nå. Jeg har en av typen "meskepose stor fin" i tillegg, men den passer ikke like godt og har ikke snor. Kjelen som er med krabbekokeren er forholdsvis høy og ikke så bred, så mulig det er det som gjør at meskeposen også passer fint for den.

  Selv pakker jeg inn kjelen (etter et tungt løft) i en gammel dyne under mesking. Med forbehold om et litt dårlig termometer mistet jeg to grader i løpet av en time, som er tilfredstillende for min del iallefall.

  Så langt har den brent forholdsvis rent, men jeg må selvsagt ta forbehold om at jeg kun har brukt den en helg så langt.
   

Del denne siden