Forskjell på stigende og synkede temp i mesken?

Blir det forskjell om mesken i løpet av en time stiger fra 65 til 67 grader, eller i samme tidsrom synker fra 67 til 65?
 
hmm, har du stertet på 67 grader så er mesketempen 67 grader selv om den går ned etter hvert, altså ikke reverserbart, men starter du på 65, eller 55 og går opp til 67 så har du mesket på alle disse temperaturer, derfor må du få temperaturen fort ned hvis den er for høy, slik har jeg forstått det.
Men forskjell på 65 og 67 grader, DE eller CZ pils fx.
Komenter eller korriger gjerne.
 
De to viktigste enzymene i meskingen er beta- og alfa-amylase. Beta trives best på lavere temperaturer enn alfa, men overgangen her er glidende. Så lenge du ikke har ødelagt det ene eller det andre enzymet, vil begge fortsette å virke, enten tempen går opp eller ned. Hvis temperaturendringene går sakte vil du gjerne få noe lavere utgjæring med å begynne på 67 °C og gå ned til 65 °C enn om du gjør det motsatt, men forskjellene blir ikke enorme. Øl blir det uansett.
 
Tilbake
Topp