Forslag til en rask juleøl??

Heisann!

Er det noen som har et forslag om et brygg som passer til jul, og som ikke trenger lang lagring?
 
Det er mitt første år i Norge og jeg trenger en rask juløl oppskrift også! Jeg håper noen kan svar bedre enn meg! Vennligst del!
 
Andrimne Christmas Ale

22,5 liter (21 liter ferdig øl)
OG: 1058
FG: 1016
IBU: ca. 32

4 kg pale malt, 5,6 EBC
500 g amber malt, 100 EBC
400 g crystal malt, 150 EBC
200 g dark crystal malt, 287,5 EBC
100 g pale chocolate malt, 625 EBC
38 g East Kent Goldings, blomst, 5,9 % alfasyre, 60 min.
20 g East Kent Goldings, blomst, 5,9 % alfasyre, 15 min.
20 g East Kent Goldings, blomst, 5,9 % alfasyre, 2 min.
5 g Klar Urt, 15 min.
½ ts Wyeast gjærnæring, 15 min.
White Labs WLP002 English Ale, gjærstarter

Fremgangsmåte

Siden White Labs WLP002 (gjæren som stammer fra Fuller’s) gir relativt lav utgjæring, velger jeg en relativt lav mesketemperatur. I mitt system gir 64 °C i 90 minutter det ønskede resultatet. Tilsvarende gjær fra Wyeast er #1968. Kok vørteren i 90 min. og tilsett bitterhumlen etter 30 min. koking. Kjøl ned til 18 °C og pitch gjæren. La temperaturen stige opp mot 21 °C mot slutten av gjæringen for å fremheve fruktigheten i ølet og for å påse at gjæren gjør jobben ferdig. La ølet stå på primærgjæringsdunken i 10-14 dager, tapp det deretter på fat eller flasker og karbonér til ca 2 vol CO2. Om man ønsker å flaskegjære ølet, tilsetter man ca 4,5 g farin per liter øl, i form av sukkerlake, til priming. Dette vil øke OG i ølet til omtrent 1060. Ølet er drikkeklart så fort det er karbonert og klaret, men har godt av noen ukers lagring.
 
Har oppskrift på en JuleRug som jeg satte for 4  uker siden og som allrede er veldig god..

Har lagt ved oppskrift.

Edit: det er IKKE jeg som har laget oppskriften! den har jeg fått der jeg pleier å handle..
sånn at man ikke tar ære for ting man ikke har gjort selv!!:)
 

Vedlegg

  • julerug.JPG
    julerug.JPG
    89,5 KB · Sett: 561
Rutof skrev:
Andrimne Christmas Ale

22,5 liter (21 liter ferdig øl)
OG: 1058
FG: 1016
IBU: ca. 32

4 kg pale malt, 5,6 EBC
500 g amber malt, 100 EBC
400 g crystal malt, 150 EBC
200 g dark crystal malt, 287,5 EBC
100 g pale chocolate malt, 625 EBC
38 g East Kent Goldings, blomst, 5,9 % alfasyre, 60 min.
20 g East Kent Goldings, blomst, 5,9 % alfasyre, 15 min.
20 g East Kent Goldings, blomst, 5,9 % alfasyre, 2 min.
5 g Klar Urt, 15 min.
½ ts Wyeast gjærnæring, 15 min.
White Labs WLP002 English Ale, gjærstarter

Fremgangsmåte

Siden White Labs WLP002 (gjæren som stammer fra Fuller’s) gir relativt lav utgjæring, velger jeg en relativt lav mesketemperatur. I mitt system gir 64 °C i 90 minutter det ønskede resultatet. Tilsvarende gjær fra Wyeast er #1968. Kok vørteren i 90 min. og tilsett bitterhumlen etter 30 min. koking. Kjøl ned til 18 °C og pitch gjæren. La temperaturen stige opp mot 21 °C mot slutten av gjæringen for å fremheve fruktigheten i ølet og for å påse at gjæren gjør jobben ferdig. La ølet stå på primærgjæringsdunken i 10-14 dager, tapp det deretter på fat eller flasker og karbonér til ca 2 vol CO₂. Om man ønsker å flaskegjære ølet, tilsetter man ca 4,5 g farin per liter øl, i form av sukkerlake, til priming. Dette vil øke OG i ølet til omtrent 1060. Ølet er drikkeklart så fort det er karbonert og klaret, men har godt av noen ukers lagring.

Noe meget kjent med den teksten, gitt!;)
 
Gahr skrev:
Rutof skrev:
Andrimne Christmas Ale

22,5 liter (21 liter ferdig øl)
OG: 1058
FG: 1016
IBU: ca. 32

4 kg pale malt, 5,6 EBC
500 g amber malt, 100 EBC
400 g crystal malt, 150 EBC
200 g dark crystal malt, 287,5 EBC
100 g pale chocolate malt, 625 EBC
38 g East Kent Goldings, blomst, 5,9 % alfasyre, 60 min.
20 g East Kent Goldings, blomst, 5,9 % alfasyre, 15 min.
20 g East Kent Goldings, blomst, 5,9 % alfasyre, 2 min.
5 g Klar Urt, 15 min.
½ ts Wyeast gjærnæring, 15 min.
White Labs WLP002 English Ale, gjærstarter

Fremgangsmåte

Siden White Labs WLP002 (gjæren som stammer fra Fuller’s) gir relativt lav utgjæring, velger jeg en relativt lav mesketemperatur. I mitt system gir 64 °C i 90 minutter det ønskede resultatet. Tilsvarende gjær fra Wyeast er #1968. Kok vørteren i 90 min. og tilsett bitterhumlen etter 30 min. koking. Kjøl ned til 18 °C og pitch gjæren. La temperaturen stige opp mot 21 °C mot slutten av gjæringen for å fremheve fruktigheten i ølet og for å påse at gjæren gjør jobben ferdig. La ølet stå på primærgjæringsdunken i 10-14 dager, tapp det deretter på fat eller flasker og karbonér til ca 2 vol CO₂. Om man ønsker å flaskegjære ølet, tilsetter man ca 4,5 g farin per liter øl, i form av sukkerlake, til priming. Dette vil øke OG i ølet til omtrent 1060. Ølet er drikkeklart så fort det er karbonert og klaret, men har godt av noen ukers lagring.

Noe meget kjent med den teksten, gitt!;)


Ja ikke sant :)

Ble old ale til jule øl for meg. Stått på flaske i 2 mnd. Den er nam  :biersmile:
 
Er vel ikke helt greit å sakse direkte fra medlemsseksjonen?
Bedre å legge ut en link syns jeg.
 
Tilbake
Topp