Forslag til meskeskjema på amber ale?

Skal brygge "west coast blaster" fra brewing classic styles, Grain bill blir som følger:
5.00 kg Pale Malt (2 Row) UK (5.9 EBC) Grain 1 84.5 %
0.42 kg Caramel/Crystal Malt - 40L (120.0 EBC) Grain 2 7.0 %
0.21 kg Caramel/Crystal Malt -120L (236.4 EBC) Grain 3 3.6 %
0.21 kg Victory Malt (49.2 EBC) Grain 4 3.5 %
0.08 kg Pale choclate (400.0 EBC) Grain 5 1.3 %

Tenkte å meske på 66 grader i 90min og 10min mash out(78grader). I oppskriften står det at det skal meskes i 60min på 67grader, tenkte å utvide mesketiden litt fordi det er ganske mye malt og regner med effektiviteten vil gå noe ned???

Noen som har noen gode forslag? Er det noe å hente på å stegmeske her a la speidels oppskrift på IPA?
Mash programme
  1. 63° C › Start mashing
  2. 63° C › 70 min
  3. 73° C › 5 min
  4. 78° C › 5 min
Takk for svar!
 

Miguel

Norbrygg-medlem
Meskeregimet der ser heller ut som en DIPA eller Saison.. Ville heller mesket vanlig men rørt greit i mesken. Jo lengre du mesker jo tørrere blir ølet. Særlig på lavere temperatur. Vet ikke hvordan det er i Speidel-verdenen men mye malt = lavere utbytte som regel siden man ender opp med mindre skyllevann. Bruker du like mye skyllevann uansett ville jeg ikke tuklet nevneverdig med mindre røret blir helt stappa.
 
60 minutter er mer enn nok for å konvertere all stivelsen. Mht effektivitet så vil nok hastigheten på skyllingen ha mer å si. Jeg ville ikke mesket så lavt som 63 på en amber, den skal ha litt mere fylde og restsødme enn en IPA. Ett temperatursteg på 67, og så evt utmesk høres mer riktig ut I mine ører.
 

Engen

Norbrygg-medlem
Jeg ville ha kopiert meskeskjemaet til West Coast Amber Ale fra Jan Halvor Fjeld som er en utmerket amber.

10 min 52 °C
15 min 60 °C
25 min 67 °C
20 min 72 °C
10 min 77 °C
 
Jeg ville ha kopiert meskeskjemaet til West Coast Amber Ale fra Jan Halvor Fjeld som er en utmerket amber.

10 min 52 °C
15 min 60 °C
25 min 67 °C
20 min 72 °C
10 min 77 °C

Det så interessant ut. Tror jeg går for 60min på 67grader og utmesk, skal prøve dette meskeskjemaet neste gang jeg brygger og sammeligne. Blir spennende!
 
Topp