Forslag til resteoppskrift?

Hei,
Har en Lucky Jack klone som står å gjærer nå (6.dagen).
Hadde tenkt å prøve meg på å vaske noe av gjæra etter denne og sette et nytt brygg på den + en del rester jeg har.

Første gangen jeg prøver å vaske gjær, så lurte på hvor lenge en kan oppbevare vaska gjær før den er ubrukelig? Og må jeg regne med å lage starter på den?

Gjær
wlp051

Humle
- chinook        ~15g
- perle                90g
- saaz              ~80g
- amarillo            90g
- simcoe            90g
- citra                70g
- northern brewer 85g

Malt
- pale malt                  750g
- crystal malt 120ebc    750g

Batch size: 15 - 20L

Jeg må naturligvis supplere med malt, men fint med de restene en kan bli kvitt :)

Tenkte kanskje noe i retning av engelsk ale, men er noe usikker på om humla jeg har egner seg til dette og også om gjæra egner seg til dette etter første runde den allerede har hatt?

Noen forslag til hva dette kan bli?
 
Personlig ville jeg kjørt en ipa med Simcoe og Chinook som bitterhumle. Deretter simcoe og citra eller amarillo som smakshumle og til slutt amarillo og citra som aroma/tørrhumling.
Kombiner det med pale malt og en dæsk crystal:)

My two cents!
 
Ikke dumt forslag det. Sikkert lurt med noe humlesterkt for gjæra sin del også.

Har satt opp et forslag her, første gang med egen oppskrift så tar gjerne imot assistanse her :)

Batch size: 15L
OG: 1058
FG: 1014 (?)
IBU: 67 (ish)
Gjær: wlp051 slurry


Pale Malt                  2.75kg
Munich                      1kg
Crystal 120ebc          100g

7g  Chinook              60min
7g  Simcoe                60min
7g  Amarillo              30min
7g  Simcoe                30min
7g  Amarillo              15min
7g  Simcoe                15min
1/2tab Protafloc          15min
7g  Amarillo                5min
7g  Simcoe                5min
15g Amarillo                tørrhumle
15g Simcoe                tørrhumle

Meskeskjema:
60min ved 65 grader, 15min ved 72 grader, mash-out ved 78 grader
(brygges med BIAB om det har noe å si).


Er jeg i nærheta av noe her, eller fullstendig på villspor?
 
Lurer på om det vil være lurt å flytte humletilsetningen(e) ved 30min og evt. ved 15min til 5min, eller evt. 0 min.
Kan vel da også øke mengdene noe da jeg vil anta at humla vil avgi litt mindre bitterhet da.

Høres dette fornuftig ut?
Ser ting ellers noenlunde fornuftig ut?
 
Humletilsetninger er vel mye smak og behag, Selv er jeg fan av sene tilsetninger av humle. Det gir mer smak og aroma.
Jeg ville personlig kuttet ut 30 min, og økt mengdene vesentlig på 5 min. og 15 min. Og også en dæsj på 0 min.

Med andre ord; juster humlemengdene for smak og aroma først. Tilsett nesten all humla rundt 15/5/0. Deretter legg til bitterhumle på 60 minutter til du oppnår ønsket bitterhet.

Dette er bare min mening.
 
Mhm, enig i mye smak...var bare litt usikker på bitterheten, men ved å legge tilsetningene sent så er vel ikke det noe problem.

Nytt forslag på humleskjema:
IBU: 64.1

Chinook            - 12g (60min)
Simcoe            - 30g (15min)
Amarillo            - 30g (5min)
Simcoe            - 30g (0min)
Amarillo            - 30g (0min)
Citra                - 30g (tørrhumle)
Amarillo            - 30g (tørrhumle)

Bedre nå?
 
Tilbake
Topp