Første brown ale - tips og erfaringer?

Kenneth N

Norbrygg-medlem
Planen er å brygge en (nord)engelsk brown ale med en kompis på nyttårsaften, og vi prøver å komme frem til en skikkelig god oppskrift. Dessverre pga tid og andre faktorer blir vi nødt til å bruke tørrgjær. Vi antar at danstar Nottingham vil gi et tilfredstillende men rent resultat. Vi har 20 gram EKG og 80 g "Goldings" fra England (samme som EKG?) liggende som vi skal bruke. 20 L batch.

Tips til malt?
 
Brygget denne til min datters dåp, merk at dette er en ti-liters batch. Endte litt høyt, 6,1 % i stedet for 5,7 % som var målet. Bortsett fra det, var tilbakemeldingene svært gode. Mange mente denne kanskje dro litt mye mot Porter og kaffetoner, uten at noen protesterte høylytt av den grunn. Det er Palmers nordengelske brown som ligger til grunn. Nottingham ga en god og solid maltsmak, passet denne alen veldig godt.

Goldings tror jeg er helt greit å bruke, kan eventuelt legge den i bunn og så kjøre 50/50 med EKG og Golding?
 

Vedlegg

  • Adas dåpsale.html
    7,6 KB · Sett: 123
Tilbake
Topp