Første brygg med hjemmelaget malt

Det er det på'n igjen med brygging. Denne gangen så begynte jeg på et prosjekt og lagde maltet selv og, det er tørket på 45 grader så det er nok et veldig lyst malt. Bygget ble kjøpt i Stjørdal og er av sorten thermus.

Selve ølet er et tradisjonelt råøl med skare kveik, 100% selvmeltet malt, einelåg og noe hersbrucker humle som vørteret skal renne igjennom. Mesketemperatur er ca 70 C og har nå ståt i ca et kvarter av den totale mesketiden på 2-3 timer.

Bruker 25 kg malt så blir nok 40-50 liter vørter.

Er det noen andre her som har brygget med eget malt og som kanskje har noen erfaringer med tanke på hvor mye du har fått ut av det maltet? Jeg regner foreløbig med at jeg får ut ca 50%.
 

Vedlegg

  • 20220715_105442.jpg
    20220715_105442.jpg
    386,1 KB · Sett: 17
  • 20220715_113055.jpg
    20220715_113055.jpg
    739,6 KB · Sett: 17
  • 20220715_114428.jpg
    20220715_114428.jpg
    1,8 MB · Sett: 17
Dette er spennende - hold oss gjerne oppdatert!
Tusen takk for det, skal gjøre.
Fikk ut nokk søtstoff av maltet for min del ihvertfall, spesielt for min første batch med eget malt og nesten no sparge, (nesten pga jeg tok oppi 7 liter til for å få volum og temperatur opp litt). Etter å ha kalkulert for å ta med litt høy temp kom OG på 1.081 på 40 liter fra 25 kg malt.

Hivde oppi kveiken på 37 C og nå gleder jeg meg bare til hvordan sluttresultatet blir.
 

Vedlegg

  • 20220715_162654.jpg
    20220715_162654.jpg
    698,2 KB · Sett: 10

Mc.

Norbrygg-medlem
Ca halvparten av utbytte fra kjøpt malt har vært vanlig for meg de 2 gangene jeg laget maltet selv.
 
Da ble ølet tappet om på 25 liters plastkanner.
FG var 1.019, men jeg forventer at den går ned til 15 eller 17.

Det smakte godt no ved oppskåk men lar det stå ei lita uke for å godgjør seg.
 

Vedlegg

  • received_4829849717120671.jpeg
    received_4829849717120671.jpeg
    68,8 KB · Sett: 17
Topp