1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
 2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
  Fjern notisen

Første brygg på BB60

En tråd i 'Beer Brew' startet av Akerlie, 17 Feb 2015.

 1. Akerlie

  Akerlie
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Hei vi har nå fått oss utstyr i hjemmet. Skal brygge på torsdag. Har da en del spørsmål i forhold til dette.

  Ser at det damper noe infernalsk når vi har kokt opp vann i kjelen. Hva er deres tanker vedrørende dette og eventuelt skade på hus. Har gips på vegger og MDF smartpanel i tak.

  Flere spørsmål kommer garantert senere når vi står og stresser :) Takk
   
 2. Staro

  Staro
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Torshov, Oslo
  Du trenger ikke fosskoke vørteren, det holder med en god rullekoking der vørteren velter seg rundt. Ventilasjon er et must når man brygger. Vi har funnet hvilke vinduer hos oss som må være åpne for å skape riktig trekk så dampen går ut. Så får vi håpe utsiden av huset tåler dampen...
   
 3. SAT

  SAT
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Bosted:
  Bergen
  Ett annet tips er at hvis du ikke har integrert ovn på kjøkkenet, så kan du flytte denne og sette bb60 under ventilasjonsvifta.
   
 4. Wibro

  Wibro
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Brygger på vaskerommet og der åpnes både vindu og ytterdør. Det er jo noen liter med vanndamp i timen og det er jo ikke alle som liker lukta heller, men går greit å bli kvitt dampen her hos meg. Rommet har våtromstapet og våtromsplater og bør tåle det greit men dette er jo noe som er litt vanskelig å gi noen anbefalinger om. Hvis du føler det er mer damp enn det som godt er, så er det kanskje det?
   
  #4 Wibro, 18 Feb 2015
  Sist redigert: 18 Feb 2015
 5. Strupneset

  Strupneset
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Lykke til,dette blir helt sikkert gøyhva skal dere brygge,jeg regner med dere har saumfart forumet for tips,og de kommer helt sikkert til å brukes.

  Legg ut erfaringen dere hadde
   

Del denne siden