Hei!
Sitter å planlegger anskaffelse av bryggeutstyr. Har prøvd meg med et Nøgne Ø Pale ale starter kit og det gikk forsåvidt greit, men 3,5l øl er litt lite om gangen så vil gjerne brygge litt større ladninger. Fordelen er å ha vært igjennom renslighetsaspektet samt at jeg har termometer, korkmaskin, korker, hydrometer osv. Glassballongen som fulgte med kan jeg eventuelt bruke på div eksperiementer hvis ølbassillen tar skikkelig overhånd .
Pga. at jeg må stå på kjøkkenet så begrenser det seg litt når det gjelder størrelse så et sted mellom 10 og 12,5l pr runde hadde vært passe. Planene var å kjøpe 25l pale ale kittet til Nøgne Ø for så å dele det i to runder. Bare for å få prossesen litt i fingrene før jeg begynner med div annet øl.
Har vurdert en del forskjellige kjeler og ser ut til å ende på to stk 19,6l kjeler som funker på induksjon jeg har tenkt å modifisere disse ved å montere kraner.
Det jeg trenger er noen gjæringskar som tar 10-15l vørter og med kran siden hevertmetoden nesten krever to stk for å ikke plundre for mye.
Fins jo mange kar der ute, men de fleste er 30l+ eller uten kran. Har sett på dette: http://www.bryggselv.no/products/gjaeringskar-12l-med-tappekran-og-gjaerlas2 men blir kanskje akkurat for lite?
12mm kobberrør og koblinger har jeg til kjøler som jeg har tenkt å lage selv.
Starsan osv trenger jeg også, men det kjøper jeg når jeg handler gjæringskar.
Virker plan og oppsett fornuftig? noe jeg bør endre på?
Sitter å planlegger anskaffelse av bryggeutstyr. Har prøvd meg med et Nøgne Ø Pale ale starter kit og det gikk forsåvidt greit, men 3,5l øl er litt lite om gangen så vil gjerne brygge litt større ladninger. Fordelen er å ha vært igjennom renslighetsaspektet samt at jeg har termometer, korkmaskin, korker, hydrometer osv. Glassballongen som fulgte med kan jeg eventuelt bruke på div eksperiementer hvis ølbassillen tar skikkelig overhånd .
Pga. at jeg må stå på kjøkkenet så begrenser det seg litt når det gjelder størrelse så et sted mellom 10 og 12,5l pr runde hadde vært passe. Planene var å kjøpe 25l pale ale kittet til Nøgne Ø for så å dele det i to runder. Bare for å få prossesen litt i fingrene før jeg begynner med div annet øl.
Har vurdert en del forskjellige kjeler og ser ut til å ende på to stk 19,6l kjeler som funker på induksjon jeg har tenkt å modifisere disse ved å montere kraner.
Det jeg trenger er noen gjæringskar som tar 10-15l vørter og med kran siden hevertmetoden nesten krever to stk for å ikke plundre for mye.
Fins jo mange kar der ute, men de fleste er 30l+ eller uten kran. Har sett på dette: http://www.bryggselv.no/products/gjaeringskar-12l-med-tappekran-og-gjaerlas2 men blir kanskje akkurat for lite?
12mm kobberrør og koblinger har jeg til kjøler som jeg har tenkt å lage selv.
Starsan osv trenger jeg også, men det kjøper jeg når jeg handler gjæringskar.
Virker plan og oppsett fornuftig? noe jeg bør endre på?