God kveld!
Ikke laget så mye hveteøl tidligere (bortsett fra en, som var en bastard med blanding av WLP300 og WLP400 - på anbefaling fra Kjeller 5). Nå tenkte jeg at det var på tide. Og glad som man er i mørkt øl, så hvorfor ikke en Dunkel Weissen
Oppskrift:
IBU : 13 (Tinseth)
Color : 33 EBC
Original Gravity : 1.052
Final Gravity : 1.013
3 kg - Wheat 6 EBC (43.5%)
2.5 kg - Pilsen Malt 3.5 EBC (36.2%)
500 g - Melanoidin 70 EBC (7.3%)
500 g - Red X 30 EBC (7.3%)
300 g - Special X 350 EBC (4.4%)
100 g - Chocolate 900 EBC (1.5%)
60 min - 15 g - Magnum - 11% (13 IBU)
Satte 5L starter på WLP300.
Enkel mesk på 60 min på 67 grader - 10 min på 72. Skyll på 78.
Starta gjæring på 17 grader med Brewjacket immerson pro i 30L speidel. Det tok av etter 6 timer og 1,5L flaska som sto i enden av blow-off tuben ble full av gjær - garasjegulvet likeså. Godt man har sluk i gulvet!
Etter 3 dager er den nede i 1.021. Sakte men sikkert nedover. Vi får se hvor langt ned den går - tviler kanskje litt på at vi treffer 1.013...
Hva tror folket om oppskrift?
Ikke laget så mye hveteøl tidligere (bortsett fra en, som var en bastard med blanding av WLP300 og WLP400 - på anbefaling fra Kjeller 5). Nå tenkte jeg at det var på tide. Og glad som man er i mørkt øl, så hvorfor ikke en Dunkel Weissen
Oppskrift:
IBU : 13 (Tinseth)
Color : 33 EBC
Original Gravity : 1.052
Final Gravity : 1.013
3 kg - Wheat 6 EBC (43.5%)
2.5 kg - Pilsen Malt 3.5 EBC (36.2%)
500 g - Melanoidin 70 EBC (7.3%)
500 g - Red X 30 EBC (7.3%)
300 g - Special X 350 EBC (4.4%)
100 g - Chocolate 900 EBC (1.5%)
60 min - 15 g - Magnum - 11% (13 IBU)
Satte 5L starter på WLP300.
Enkel mesk på 60 min på 67 grader - 10 min på 72. Skyll på 78.
Starta gjæring på 17 grader med Brewjacket immerson pro i 30L speidel. Det tok av etter 6 timer og 1,5L flaska som sto i enden av blow-off tuben ble full av gjær - garasjegulvet likeså. Godt man har sluk i gulvet!
Etter 3 dager er den nede i 1.021. Sakte men sikkert nedover. Vi får se hvor langt ned den går - tviler kanskje litt på at vi treffer 1.013...
Hva tror folket om oppskrift?