Hei!
Tenkte jeg skulle sette min første batch i dag. Med god hjelp fra dere her og litt roting på internett har jeg komponert en oppskrift på en Dry Stout.
Noen som kunne tenke seg å se på den og komme med kommentarer. Jeg er spesielt usikker på gjærmengden.
DRY STOUT
MALT
4,5 kg Pale Malt
1,75 kg Flaked Barley
700 g Roasted Barley
350 g Chocholate Malt
Totalt: 7 kg
MESKING
- 21 liter meskevann.
- 18 liter skyllevan
- Mesketepmeratur 65
- Mesketid: 60-65 min.
KOKING
- 60 minutter
- Humle: 90 g East Kent Goldings (alpha 5,7) 60 min
GJÆRING
- 14 DAGER 20-21 GRADER
- Gjær: 2 pk. Lallemand Nottingham Ale yeast (22 g)
LAGRING/KARBONERING
- SUKKER: 4,5 g/L
- 2 uker
- 20-21 grader
Tenkte jeg skulle sette min første batch i dag. Med god hjelp fra dere her og litt roting på internett har jeg komponert en oppskrift på en Dry Stout.
Noen som kunne tenke seg å se på den og komme med kommentarer. Jeg er spesielt usikker på gjærmengden.
DRY STOUT
MALT
4,5 kg Pale Malt
1,75 kg Flaked Barley
700 g Roasted Barley
350 g Chocholate Malt
Totalt: 7 kg
MESKING
- 21 liter meskevann.
- 18 liter skyllevan
- Mesketepmeratur 65
- Mesketid: 60-65 min.
KOKING
- 60 minutter
- Humle: 90 g East Kent Goldings (alpha 5,7) 60 min
GJÆRING
- 14 DAGER 20-21 GRADER
- Gjær: 2 pk. Lallemand Nottingham Ale yeast (22 g)
LAGRING/KARBONERING
- SUKKER: 4,5 g/L
- 2 uker
- 20-21 grader