Første Porter

Sam

 
Skal lage første porter og trenger lit innspill

Her er oppskriften fra Beersmith så langt:

Batch Size: 15.00 L

Gjær: WLP001
Estimert OG: 1.087
Estimert FG: 1.016

100 EBC
57 IBU

4.00 kg Pale Malt, Maris Otter (5.9 EBC)
0.75 kg Caramel/Pale Crystal Malt (70.0 EBC)
0.70 kg Caramel/Crystal Malt (90.0 EBC)
0.49 kg Chocolate Malt (1200.0 EBC)

20g Chinook [13.00 %] - Boil 60.0 min
30g Bramling Cross [6.00 %] - Boil 30.0 min
30g Bramling Cross [6.00 %] - Boil 15.0 min
40g Bramling Cross [6.00 %] - Boil 0.0 min

150g kaffe i 2nd fermentering (ska ned til Wendelboe og finne en god med lav syre)
 
Reagerer veldig på mengden kaffe. Hva er planen med den? Dumpe hele bønner oppi? Grov kvernede bønner i sekundær ala. Terrapin? Lage ferdig kaffe som helles i ala. Mikkeller og Alesmith?
 
har sett noen bruke 150g til 10L så bare gikk ut ifra den mengde.

har Aeropress så tenkte kaldpresse den.
 
Sakset fra kontakt med Mikkel hos Mikkeller:

"Hej Kim

Til vores øl med kaffe bruger vi ikke espresso, men stempelkande. Til 50 liter brugte vi i sin tid: 1 stempelkande med 0,8 liter vand i 75 gram kaffebønner.

KH
Mikkel"

Håper det hjelper
 
det blir veldi lite kaffe hvis man justerer ned mengden fra 50 til 15L...

jeg vill ha en del kaffe smak på den så jeg tenker ca 100-150g...

har lest at noen tilsetter kaffe ved sekundær fermentering eller rett før man setter på flaske, noen har som har testet begge eller veit hva som er forskjellen er i smak?

Trenger man sterilisere kaffe bønnene? I så fall hvordan?
 
Ville ikke tro at man trenger sterilisere bønnene. Man steriliserer jo ikke kaffen med å trakte den. Alkoholen og pH-en dreper vel det som skal være av ulumsketer.

Fryse bønnene vil jo drepe det aller meste om du på ikke stoler på at alkoholen og ph-en vil klare jobben alene.
 
var det jeg tenkte, men leste noen som brukte billig vodka til å sterilisere bønnene først... så ville bare være sikker :)
 
Tilbake
Topp