Første porter :)

Skal mekke meg en porter for å dekke hullet i lageret etter den infiserte APAen jeg tømte i vasken her i går.
Har fått skikkerlig sansen for sjokolademalt, da særlig pale chocolate. Skal også lage meg litt brunmalt selv. Prøve i allefall! 500g pilsnermalt røstet i ovenen på 125grader i 60min skal gi omlag 180EBC etter hva jeg kunne kjapt lese på Aussie homebrewer. Nå vil jo den hjemmerøstede malten drukne helt i andre sterke maltsmaker, men vil prøve i allefall.

AG#38 American Brown Trout Trolling Beer Style: Moderne Porter og Stout Brewer: Runar Stock

Statistics
Volume: 25 liters
OG: 1070
FG:
Alcohol: 6.9 % by vol.
Colour: 63 EBC (Very dark brown)
Bitterness: 48 IBU
BU/GU: 0.68

Fermentables
Pale Malt 7 EBC 7 EBC 6500 g
Crystal Rye 190 EBC 100 g
Chocolate Malt 1200 EBC 200 g
Wheat Malt 3 EBC 500 g
Chocolate Malt 600 EBC 200 g
Hjemmerøstet Brown 175 EBC 500 g

Mash schedule: xx degrees for nn minutes, yy degrees for mm minutes.

Hops
Pacific Gem 15% alpha 30 g 60 minutes
Cascade 7% alpha 25 g 10 minutes
Cascade 7% alpha 25 g 5 minutes

Fermentation
Yeast: WLP001 California Ale

Comments:

Biscuit malt = Hjemmerøsted pilsnermalt. 125°C 60min. Lagret i åpen beholder i 7 dager før bruk.
 
Tilbake
Topp