Hei. Jeg velger å kalle dette for mitt første ordentlige forsøk på Ølbrygging.
Jeg er veldig glad i Weissbier og spesielt de fruktige. Lysten til å prøve å lag en selv har meldt seg for lenge siden. Nå har jeg bestemt meg for å sette igang.
Tanken var å prøve meg på en ekstrakt-basert i første omgang. Målet er noe i retning Paulaner / Weihenstephaner, men jeg innser at jeg nok må utvide kunnskaps-feltet og handlelisten noe før jeg når det målet.
Her er en tenkt oppskrift for en 10L prøverunde:
Malt.
1500g hvete malt ekstrakt
125 g hvetemalt (Castle Matling)
125g Crystal malt (Muntons)
Humle. (pellets)
Hallertau Mittelfruh
Gjær.
3068 Weihenstephan Weizen Yeast
Gjæringen kommer enten til å foregå i kjelleren, hvis det ikke blir for kaldt utover.
Jeg har lite erfaring rundt de ulike stegene ved oppkok osv, men håpet å tilegne meg den kunnskapen før jeg får satt igang.
Slainte!
/K.S
Jeg er veldig glad i Weissbier og spesielt de fruktige. Lysten til å prøve å lag en selv har meldt seg for lenge siden. Nå har jeg bestemt meg for å sette igang.
Tanken var å prøve meg på en ekstrakt-basert i første omgang. Målet er noe i retning Paulaner / Weihenstephaner, men jeg innser at jeg nok må utvide kunnskaps-feltet og handlelisten noe før jeg når det målet.
Her er en tenkt oppskrift for en 10L prøverunde:
Malt.
1500g hvete malt ekstrakt
125g Crystal malt (Muntons)
Humle. (pellets)
Hallertau Mittelfruh
Gjær.
3068 Weihenstephan Weizen Yeast
Gjæringen kommer enten til å foregå i kjelleren, hvis det ikke blir for kaldt utover.
Jeg har lite erfaring rundt de ulike stegene ved oppkok osv, men håpet å tilegne meg den kunnskapen før jeg får satt igang.
Slainte!
/K.S