ErikHH
Norbrygg-medlem
For 10 dager siden satte jeg en Russian Imperial Stout fra olbrygging.no, denne:
http://www.olbrygging.no/products/risen
(bommet forøvrig godt på OG - skulle være 1.110, ble 1.082, ble nok litt for mye skyllevann...)
Målte SG til 1.020 nå, det er jo bra. Men må jo alltid smake, og det smakte høgg og h******. Bittert, brent og alkohol. Forventer jo lang lagringstid, men hvordan kan jeg forvente at denne utvikler seg? Blir det drikkende om et års tid?
I tillegg til OG-blemma var det kanskje litt kjølig under gjæring, 17-18 grader. Har nå satt den på ca. 22, så blir det etter planen flasking på søndag.
Kan nok ikke kalle denne Imperial heller, da den blir på rundt 8,5%. Ja ja, er helt i startfasen, så mye å lære
http://www.olbrygging.no/products/risen
(bommet forøvrig godt på OG - skulle være 1.110, ble 1.082, ble nok litt for mye skyllevann...)
Målte SG til 1.020 nå, det er jo bra. Men må jo alltid smake, og det smakte høgg og h******. Bittert, brent og alkohol. Forventer jo lang lagringstid, men hvordan kan jeg forvente at denne utvikler seg? Blir det drikkende om et års tid?
I tillegg til OG-blemma var det kanskje litt kjølig under gjæring, 17-18 grader. Har nå satt den på ca. 22, så blir det etter planen flasking på søndag.
Kan nok ikke kalle denne Imperial heller, da den blir på rundt 8,5%. Ja ja, er helt i startfasen, så mye å lære