Hei, jeg er en fersking og har til nå satt ca 100 l øl med ølsett jeg har kjøpt på Europris og Partymann i Bodø. jeg har brukt spraymalt sammen med settene og fått en ok øl til nå, den smaker dog ikke så godt som jeg tror man kan få ved å brygge ordentlig øl.
Jeg har lest en del rundt på nettet og sett en del videoer, men jeg tenkt at jeg skulle høre med forumet for det
Jeg studerer per dags dato i Tromsø og har tilgang til Kjeller 5 som selger malt, humle og gjær av ulike slag.
Spørsmål 1: Hvor stor kasserolle burde jeg skaffe meg til meske alt mv. ? Hvor mange LITER der altså.
Spørsmål 2: Har sammensetningen noe å si mellom gjær, malt og humle? Ser noen hevder dette og at man lett kan overkjøre f.eks. gjæren ved feil kombinasjon?
Spørsmål 3: Ser noen folk bruker et slags nett under meskingen for å få ut malten, noen idè om hvordan og hvor jeg kan finne noe slikt?
Spørsmål 4: Jeg har til nå brukt ''Balongrens'' fra Europris, men har gått over til å vaske med Klorin, noen tanker om dette? Er redd for at klorin skal drepe øllet om det kommet i kontakt med det evt. at det ikke skal være kraftig nok til å gjøre det skikkelig rent.
Tror jeg har storsett alt annet jeg trenger, har 2 x 25 l dunker, termometer, hevert, gjærlås og et langt kosteskaft av tre til å røre :bank2:
TAKK FOR HJELPEN :amen:
Jeg har lest en del rundt på nettet og sett en del videoer, men jeg tenkt at jeg skulle høre med forumet for det
Jeg studerer per dags dato i Tromsø og har tilgang til Kjeller 5 som selger malt, humle og gjær av ulike slag.
Spørsmål 1: Hvor stor kasserolle burde jeg skaffe meg til meske alt mv. ? Hvor mange LITER der altså.
Spørsmål 2: Har sammensetningen noe å si mellom gjær, malt og humle? Ser noen hevder dette og at man lett kan overkjøre f.eks. gjæren ved feil kombinasjon?
Spørsmål 3: Ser noen folk bruker et slags nett under meskingen for å få ut malten, noen idè om hvordan og hvor jeg kan finne noe slikt?
Spørsmål 4: Jeg har til nå brukt ''Balongrens'' fra Europris, men har gått over til å vaske med Klorin, noen tanker om dette? Er redd for at klorin skal drepe øllet om det kommet i kontakt med det evt. at det ikke skal være kraftig nok til å gjøre det skikkelig rent.
Tror jeg har storsett alt annet jeg trenger, har 2 x 25 l dunker, termometer, hevert, gjærlås og et langt kosteskaft av tre til å røre :bank2:
TAKK FOR HJELPEN :amen: