Frukttyggegummipreg på ølet, hvorfor?

Beant

Norbrygg-medlem
Og der var jammen dommerskjemaene ute. Det gikk jo fort  :skitbra:

Et litt praktisk spørsmål. Vi hadde et øl med i konkuransen som smakte helt anderledes enn det smakte (og fortsatt smaker) på fatet det ble tappet fra. De 3 flaskene vi hadde lagt til side bekreftet dette  :yes: Det smakte litt søtlig/diacetyl/fruktig. Min kommentar var frukt-tyggegummi.

Dette skjedde på 1 av 4 øl vi tappet med mottrykksfylle (det siste av 3 på en dag). De andre var OK.

Hva kan ha skjedd? Noen som har vært borte i det samme?

MVH
Børge

EDIT: Denne tråden ble splittet av fra NM2010-tråden. Mvh Webmaster
 
Jeg har hatt to eller tre flasker av en batch med IPA som smakte helt vanvittig Hubba Bubba. De andre flaskene var bra. Jeg har fortsatt ikke greid å finne ut hva det skyldes, det eneste jeg kan se for meg er en infeksjon i disse flaskene som skyldes dårlig vasking av flaskene...
 
Ja, vi har tenkt tanken infeksjon, men eventuellt hvilke bakterier gir slikt søtlig preg på ølet?
 
Tilbake
Topp