Gi meg ditt hverdagsøl

cjohansen

Norbrygg-medlem
Det er moro med tunge og voldsomme øl, men av og til får man lyst på øl på en tirsdag, og da er det greit med noe som ikke er 9% alkohol.

Gi meg din beste oppskrift på et øl med under 6% alkohol.

Kan starte med en av mine favoritter i dette sjiktet:

Wit

50% pilsner
33% flaket hvete
11% Flaket havre
6% Hvetemalt

OG 1.048-1.050
Hallertau til ca 15IBU @60min

Sitronskall: 1g per 3l (typ 8g på 24l)
Limeskall: 1g per 3l (typ 8g på 24l)
Korianderfrø, lett knust i feks morter: 1g per 2l (typ 12g på 24l)
Bitter appelsinskall: 1g per 2l (typ 12g på 24l)
@5min

Mesk 65C i 60min
Kok 90min
Gjæres på 20C med WLP400

FG: 1.010-1.012, ca 5% abv.

Karboneres med 8g sukker/liter

Denne har et merkbart sitruspreg når den er ung. Etter en måned eller to flytter dette litt i bakgrunnen. Hvis du ikke er så fan av sitrusen, kutt lime og sitron.
 
Sist redigert:
Når jeg reduserer oppskriften til mitt utstyr, skal jeg også redusere kryddermengden?
Hvilken tørrgjær er grei å bruke til denne? Kan jeg bruke M20 Bavarian Wheat?
 
Godt spørsmål! Krydderet er for 24l, jeg oppdaterer oppskriften til å være relativ.

Tror ikke det finnes noe helstøpt alternativ på tørrgjærfronten. Bavarian wheat blir feil. Kanskje T-58 funker.

Men jeg vil på det varmeste anbefale WLP400. Du klarer deg uten starter, bare hiv et rør oppi. Gjæren er essensiell for dette ølet.
 
Min forrige kölsch som ble brygget i gjor høst ble godt mottatt ihvertfall

OG 1044-46
FG 1008-1010
-69% pilsner
-25% hvete
-3 %munich
-3% carapils

Mash@50C - 15min, 64C - 45-60min, 76C - 10min

-sladek@60min til ca 40 IBU totalt
-1,5g/L saaz@20min
-1g/L saaz@2min

-Wyeast 2565
 
Min forrige kölsch som ble brygget i gjor høst ble godt mottatt ihvertfall

OG 1044-46
FG 1008-1010
-69% pilsner
-25% hvete
-3 %munich
-3% carapils

Mash@50C - 15min, 64C - 45-60min, 76C - 10min

-sladek@60min til ca 40 IBU totalt
-1,5g/L saaz@20min
-1g/L saaz@2min

-Wyeast 2565

Hva med gjæring? Lagrer du denne kaldt før du flasker/fater?
 
Tilbake
Topp