cjohansen
Norbrygg-medlem
Det er moro med tunge og voldsomme øl, men av og til får man lyst på øl på en tirsdag, og da er det greit med noe som ikke er 9% alkohol.
Gi meg din beste oppskrift på et øl med under 6% alkohol.
Kan starte med en av mine favoritter i dette sjiktet:
Wit
50% pilsner
33% flaket hvete
11% Flaket havre
6% Hvetemalt
OG 1.048-1.050
Hallertau til ca 15IBU @60min
Sitronskall: 1g per 3l (typ 8g på 24l)
Limeskall: 1g per 3l (typ 8g på 24l)
Korianderfrø, lett knust i feks morter: 1g per 2l (typ 12g på 24l)
Bitter appelsinskall: 1g per 2l (typ 12g på 24l)
@5min
Mesk 65C i 60min
Kok 90min
Gjæres på 20C med WLP400
FG: 1.010-1.012, ca 5% abv.
Karboneres med 8g sukker/liter
Denne har et merkbart sitruspreg når den er ung. Etter en måned eller to flytter dette litt i bakgrunnen. Hvis du ikke er så fan av sitrusen, kutt lime og sitron.
Gi meg din beste oppskrift på et øl med under 6% alkohol.
Kan starte med en av mine favoritter i dette sjiktet:
Wit
50% pilsner
33% flaket hvete
11% Flaket havre
6% Hvetemalt
OG 1.048-1.050
Hallertau til ca 15IBU @60min
Sitronskall: 1g per 3l (typ 8g på 24l)
Limeskall: 1g per 3l (typ 8g på 24l)
Korianderfrø, lett knust i feks morter: 1g per 2l (typ 12g på 24l)
Bitter appelsinskall: 1g per 2l (typ 12g på 24l)
@5min
Mesk 65C i 60min
Kok 90min
Gjæres på 20C med WLP400
FG: 1.010-1.012, ca 5% abv.
Karboneres med 8g sukker/liter
Denne har et merkbart sitruspreg når den er ung. Etter en måned eller to flytter dette litt i bakgrunnen. Hvis du ikke er så fan av sitrusen, kutt lime og sitron.
Sist redigert: