Da er det tid for å sette litt ingefær øl med alkohol! Jeg sikter etter å lage en litt søt men ikke overdrevet ingefærøl med fersk ingefær og sitronsaft og zest.
Tenker å sette en batch på ca 42ltr.
Planen med sitronsaft, zest og ingefær er å rive 500g ingefær og tilsette i siste 10 min kok og tilsette 500g revet ingefær i gjærkar etter stormgjæring.
Kjører i saft fra 3 sitroner pr 10ltr og zest fra 2 sitroner pr 10 liter.
Spørsmålet er til de som har brygget med sitronsaft og zest før, når i prosessen tilsatte dere saften og zesten? Hadde en kjedelig opplevelse med appelsin zest i en pils der ingenting av smak etc kom frem, ble bare pils.
Tenker de siste 2-3min før kjøling eventuelt? Beholder mye friskt da, og zest etter stormgjæringen.
Tenker å sette en batch på ca 42ltr.
Planen med sitronsaft, zest og ingefær er å rive 500g ingefær og tilsette i siste 10 min kok og tilsette 500g revet ingefær i gjærkar etter stormgjæring.
Kjører i saft fra 3 sitroner pr 10ltr og zest fra 2 sitroner pr 10 liter.
Spørsmålet er til de som har brygget med sitronsaft og zest før, når i prosessen tilsatte dere saften og zesten? Hadde en kjedelig opplevelse med appelsin zest i en pils der ingenting av smak etc kom frem, ble bare pils.
Tenker de siste 2-3min før kjøling eventuelt? Beholder mye friskt da, og zest etter stormgjæringen.